Cum se redactează diverse producţii

Prin natura noastră, avem aplicatia de a scrie şi de a scrie cu pasiune şi dedicaţie tot felul de chestii, fie că ne sunt cerute de superiori, fie că o facem noi pentru a ieşi în evidenţă sau a ieşi din situaţii incomode. Sunt situaţii în care scriem pentru a obţine titluri academice, pentru a deveni celebri sau pur şi simplu, pentru a ne recăpăta libertatea. uneori scriem cu curaj. Alteori scriem din laşitate sau din răutate, fiind dominaţi de setea de răzbunare.
Atunci când nu stăm bine cu etajul superior, ne apucăm şi elaborăm scrisori lungi, cu punctele noastre de vedere care nu au nimic comun cu realitatea. Nenorocirea acestei societăţi este aceea că foarte mulţi dintre semenii noştri abia aşteaptă asemenea producţii, pentru a le fructifica în interesul lor.
Dacă avem inspiraţia să judecăm cu lucitidate, vom scrie numai ceea ce este necesar, căci scrisul rămâne şi în timp sunt toate şansele să ni se pună în faţă ceea ce am scris acum mulţi ani si să nefacem de râs sau să plătim scump prostiile de atunci, din vremuri trecute. Rostul acestui domeniu este de a arăta cum se fac dar şi cum nu se fac anumite înscrisuri care se semnează, pentru a nu avea consecinţe dacă nu nefericite, nici măcar incomode sau jenante să nu fie.


        CV
        Articol
        Anonima


        Demisie
        Cerere
        Poezie


        Denunţ
        Colaj
        Folclor


Înapoi