Rectorii sub care am lucrat

Aici nu fac o prezentare obiectivă a rectorilor ASE, ci o prezentare a acelor rectori pe care eu i-am cunoscut şi sub a căror conducere mi-am desfăşurat cei 42 de ani de activitate didactică, plus cei 5 ani de studenţie. Abordarea mea este bântuită de subiectivism pentru că evalările mele sunt strict legate de modul în care am interacţionat cu respectivele persoane sau am suportat unele consecinţe ale deciziilor pe care ei le-au laut când erau în funcţie.
Omul e om şi e supus greşelii. Se va spune despre mine care sunt muritor de rând o astfel de judecată. Despre un rector nu trebuie să se spună deloc aşa ceva. El trebuie să aibă o armată de consilieri care să ştie bine problemele şi să dea soluţii oferite dinytre variantele oferite de acei consilieri. Dacă ei decid pe baza propriilor lor percepţii, este clar că în 90% din cazuri greşesc şi produc abuzuri. Am cunoscut rectori care au dat cu barda. Din textele mele va rezulta cam cum au stat lucrurile. Eu spun despre morţi numai de bine şi în afară de actualul rector Nicolae ISTUDOR şi profesorul Pavel NĂSTASE, ceilalţi foşti rectori, toţi au trecut în lumea umbrelor.
La cimitirul BELLU există o alee a rectorilor ASE plecaţi dintre cei vii şi în anumite momente o delegaţie din conducerea ASE merge acolo şo depune coroane de flori.
Pe pereţii holului de la intrarea în AULA MAGNA există tablouri în ulei cu portretele rectorilor ASE, executate de pictorul Nicolae Aurel ALEXI
Caracterizările mele pentru aceşti rectori sunt:
       Marin A. LUPU
       Gheorghe DOLGU
       Ilie VĂDUVA
       Alexandru PUIU
       Tică BĂRBULESCU
       Paul BRAN
       Ion Gh. ROŞCA
       Pavel NĂSTASE
       Nicolae ISTUDOR

revenire