Paul BRAN

Profesorul Paul BRAN a fost rectorul Academiei de Studii Economice în perioada mai 1996 - mai 2004.
Pe profesorul Paul BRAN îl ştiam din vremea când eram student în primul an de facultate. El era în anul al V-lea. Stătea la căminul Roma şi avea camera sa, căci acolo studenţilor eminenţi li se recunoştea valoarea şi aceştia aveau camere unde stărteau singuri.
Anii au trecut. L-am revăzut pe Paul BRAN ca asistent universitar, ca lector universitar. După 1990 am auzit că a plecat profesor în Republica Moldova.
El este fondatorul Academiei de Studii Economice a Moldovei de la Chişinău. Am înţeles că Paul BRAN este tăticul leului greu din R. Moldova.
El a venit în ţară şi a fost ales rector al ASE. Eu eram plecat la o bursă în R. Irlanda şi când m-am întors, m-am bucurat să aflu că un om de talia lui Paul BRAN a devenit rector.
Eu am devenit şef de catedră în noiembrie 1999 şi am avut ocazia să colaborez de pe acestă poziţie cu profesorul Paul BRAN, iar concluziile mele se concentrează în cuvintele:
- claritate,
- concizie,
- eficienţă,
- corectitudine,
- muncă,
- rezultate,
- rezolvări,
- dinamism.
Nu mi s-a întâmplat să merg cu o problemă şi să nu am soluţie favorbilă la acea problemă. Cât a fost Paul BRAN rector, totul a mers uns în ASE. A fost înfiinţat centrul BRIE şi Call Center de către fundaţia KADO din Republica Koreea. Profesorul Paul BRAN a sprijint informatica economică şi aceasta explică de ce el a fost primul care a primit Diploma şi Medalia Grigorer Moisil acordată de Asociaţia INFOREC celor care au contribuţii majore la dezvoltarea informaticii economice în ţara noastră.
Paul BRAN a realizat o clădire a ASE, clădirea de la MOXA.
Profesorul Paul BRAN a rămas în mentalul studenţilor şi profesorilor din ASE prin pasarela care leagă clădirea istorică din Piaţa Romană cu clădirea din Eminescu, pasarelă care poară numele de Pasul BRAN. El a avut un sfîrşit nemeritat. Dumnezeu a văzut şi a pedepsit.

revenire