Mai multe despre Body Building

Cine incepe sa activeze in aceasta ramura sportiva isi defineste mai intai obiectivul pentru a face o pozitionare cat mai corecta, pentru ca intr-un fel se gandeste intreaga activitate daca tanarul doreste sa devina campion si cu totul altfel stau lucrurile atunci cand persoana isi propune sa ramana intr-o forma fizica excelenta.

Motivatia joaca un rol special in luarea tuturor deciziilor legate de body building si construirea motivatiei trebuie realizata cu grija, pentru a genera o atitudine pe termen lung. Numai o decizie bine fundamentata, ale carei argumente sunt solide, ramane in picioare si nu apar cauze care sa o schimbe. O persoana motivata stie sa gaseasca intotdeauna cele mai bune rezolvari la toate problemele care apar, fie ca este vorba de lipsa de timp, lipsa de bani sau lipsa de inspiratie.

Empirismul este pagubitor si realizarea unei documentari adevarate va conduce la construirea de programe de antrenament eficiente si la derularea corecta a antrenamentelor. In carti, in reviste si pe site-uri se afla foarte multa informatie privind: exercitiile si executia lor, programele de antrenament, dietele, suplimentele si modalitati de masurare a efectelor antrenamentelor, adica stabilirea progreselor inregistrate de sportiv.

Exista o nerabdare la sportivi pentru a masura progresele. Nu de putine ori in sala de antrenament apar persoane care isi admira in oglinda muschii, dupa ce au facut cateva exercitii. Acest aspect se vede mai ales la incepatori. Evidentierea progreselor se inregistreaza sistematic si sta la baza corectarii structurii antrenamentelor si verificarii executiilor, cautandu-se imbunatatirea calitatii acestora.

ECHIPAMENTE