NEISPRĂVITUL

Neispravitul este persoana care incepe o mie de chestii fara a termina nimic. este specific multor persoane care se fac ca fac ceva, dar care de fapt nu fac nimic. neispravitii nu au puterea de a:
- nu spune nu pentru ca se tem sa nu supere
- duce pana la capat ceva
- de a accepta ca lucrurile incepute trebuie finalizate
- abandona temporizarea si amanarea ca stare ce-l defineste.
Neispravitul are obsesia ca este persecutat daca vrea sa treaca la o solutie mai complexa desi nu a dat rezolvare problemei mult mai simple. El se crede promotorul noului, venind cu noi tehnologii, cu noi metode care in mintea lui crede ca vor da si rezultate. Asa se explica de ce neispravitul incepe sa rezolve o problema folosind niste instrumente. Dupa cateva saptamani sau luni isi da seama ca aceste scul nu sunt cele mai potrivite. Asa ca trece la solutionarea acelei probleme cu noi scule, abandonand tot ceea ce a facut.
Neispravitul are o mare calitate: stie doar sa inceapa ceva. El comenteaza tot ceea ce fac altii fara a-si aminti o clipa ca el nu are ce oferi cuiva ca solutie la cheie. Cine lucreaza intr-o echipa trebuie sa fuga ca dracul de tamaie de neispraviti pentru ca:
- acestia primesc sarcini
- acestia nu le rezolva
- altcineva trebuie sa lucreze in locul lor
- in final, vor spune ca ei ar fi dat solutii cu mult mai valoaroase, daca
- va exista cineva care sa comenteze orice desi lipsa de rezultate nu-i da niciun drept.
El se pricepe la orice. Nu are insa scule, nu are documentatie si nici bun simt.
Cand insa este vorba de a discuta discutii, el ia un aer savant si vine cu tot felul de ipoteze halucinante, credibile de cei slabi de inger, dar repede de depistat de cei cu putina experienta. Si ca in povestile cu regele gol, neispravitul este repede identificat si pus la punct, pentru ca chiar merita asa ceva. El nu are ce arata ca produs finit sau daca are ce arata, acel ceva este de proasta calitate, invechit si fara valoare. Neispravitul este individul care incurca toate borcanele. Stai de vorba cu el si il lasi sa aleaga>
- ziua de intalnire
- ora de intalnire
- ce se va discuta la acea intalnire.
Cand totul este stabilit de catre neispravit, astepti sa se produca evenimentul. Surpriza. Vine neispravitul si zice ca nu are cum sa participe la eveniment ca a aparut o activitate. Numai ca el stia despre acea activitate cu un an inainte. Dar ca orice neispravit care are in cap un talmes-balmes a incurcat-o si pe aceasta. Se reprogrameaza evenimentul, iar tu noiv, crezand ca a fost un accident astepti marea zi. Stupefactie. In acea mare zi, neispravitul apare dar are degetul in gura, fara materiale de discutie, fara solutii. Le-a uitat acasa. E clar, cu un neispravit nu ai cum sa lucrezi.
Sau apare o alta situatie, ca neispravitul este si bagacios si orgolios. Vrea sa apara el in fata. Ii stabilesti o aparitie in public. In loc sa vina cu o jumatate de ora inainte sa faca probe daca merge micrifinul, daca merge videoproiectorul, daca totul este in regula, apare si el gafaind la 10 minute fatya de momentul de incepere a evenimentului. Cu proasta crestere ce caracterizeaza orice neispravit, se asaza la pupitru, are surpriza ca nu merge aia, nu merge ailalta si dupa o alta jumatate de ora incepe sa debiteze tot felul de chestii penibile, care in mintea lui putina sunt chestii geniale.
Neispravitul trebuie evitat. El miroase urat, pentru ca prostia din el miroase urat si cine are mirosul fin il depisteaza imediat si are toate argumentele de a-i limita conexiunile cu echipa din care faci parte sau al carei sef esti.