ÎMPRĂŞTIATUL

Imprastiatul e pus sa faca de toate. canta, danseaza, spune bancuri, face zidarie, scrie poezii, alearga la maraton, se ocupa de calculatoare, repara masini, adica e bun la toate, crede el. daca este pus sa faca ceva, din dorinta de a se remarca face repede si prost, ceea ce i se da. El este imprastiat, prin faptul ca are multe idei neduse la bun sfarsit. daca el face ceva se vede de la o posta. Sunt toate incepute si nimic nefinalizat. El lucreaza incet pentru ca are prea multe pe cap. Vrea sa faca de toate. Nu are puterea de a selecta ceva care sa fie bine facut si profesional stapanit.
In lumea cunoscutilor, acestia isi dau coate si il caineaza pe cel care a incaput pe mana unui neispravit.
Neispravitul are un mare defect si daca este depistat acest defect si daca persoana care intra in contac cu neispravitul a deprin arta de a se descotorosi de el, raqzboiul este castigat. Neispravitul, primul lucru pe care il face este de a comenta ceea ce a facut cel dinaintea sa. daca este chemat sa faca un glet, neispraqvitul va gasi 243 de cusururi gletului de pe peretii camerei unde el va lucra, dand asigurari ca el va face arta.
Daca e pus sa faca o completare la o instalatie de apa calda, il va critica pe cel care a inceput lucrarea si va spune ca el este un maestru.
Ce urmeaza, daca nu este o catastrofa, nici prea departe de catastrofa nu este.
De aceea neispravitii trebuie miroswiti din prima clipa si evitati.
Uitati-va la sculele lor.
Masurati cat de laudarosi sunt.
Analizati lucrarile facute de ei inainte de a se apuca de lucru la voi.
Vedeti cat de solide sunt cunostintele lor.
Verificati-i dandu-le ceva simplu de facut.
Fixati-le un termen pentru o actiune si vedeti cat de punctuali sunt, adica nu sunt.
Crede ca are capacitati supranaturale incat abordeaza cu usurinta tot felul de domenii.
El face cercetari in genetica.
El canta la harpa.
El practica cu succes saritura de la platforma de 10m.
El scrie versuri, nu oricum ci peopei, chiar numeroase.
Abordarea atator domenii il fac superficial.
Nu-i permit sa aprofundeze nimic.
Chiar daca trebuie sa rezolve o problema, imprastiatul o incepe, da o solutie dar la jumatatea drumului isi da seama ca exista o alta solutie, pe care o incepe. Si la jumatatea drumului isi da seama ca e o alta modalitate de a rezolva problema. Si asa la el exista numai jumatatea drumului si o problema inceputa de 1000 de ori dar nefinalizata niciodata.
Imprastiatul are de spus orice despre orice, el nu se va concentra pe nimic, asa fel incat va fragmenta problematica, nefiind inclus in categoria enciclopedistilor, pentru ca nu e.
Imprastiatul este foarte ocupat. El nu merge la teatru ca are de lucru. El nu practica un sport ca are de lucru. El nu lucreaza ca este obosi ca a lucrat, nu se stie cand si nu se stie ce. Imprastiatul are obsesia ca timpul ii trece fara rost si nu este departe de acest adevar pentru ca:
- si-a definit pre multe probleme de rezolvat
- problemele sunt din domenii prea diferite
- complexitatea problemelor este specifica lucrului in echipa
- prioritatile date solutionarilor sunt defectuase.
Asa ca atunci cand o persoana este in categoria imprastiatilor, trebuie evitata, in primul rand pentru a nu fi complexat ca tu nu canti la harpa, ca tu nu esti in stare sa scri epopei, ca tu nu sari de la trambulina de 10 metri si multe alte lucruri de care nu te preocupi desi pentru el, imprastiatul astea sunt vitale, ca aerul apa sau ca hrana cea de toate zilele.