Specialii


Alex. B.

Alex B. este cu adevarat un tip special. In primul rand pentru ca este un tip destept, in al doilea rand ca stie ce vrea si in al treilea rand, ca are norocul ca faca ceea ce-i place, unde este locul cel mai nimerit. Sa ai o munca in fata calculatorului si sa treci de la 100 la 83 de kg, inseamna vointa si mai ales lupta cu sine insusi. Sunt multe persoane care isi propun sa se lase de fumat. Si mai multe isi zic ca de saptamana urmatoare vor munci pe branci. Dar sunt extrem de putini care daca isi propun ceva si isi urmeaza visul. Alex este unul dintre ei. Mai are de lucrat putin, nu mult, dar trebuie sa continue si atunci can isi va prezenta teza in sedinta publica daca va realiza acea corelatie perfecta intre H - 100 si greutatea G, cu siguranta ca lumea trebuie sa concluzioneze ca are in fata un tip de exceptie, pe Alex. B.
Eugen Florea este tanarul pe care o recunosti de departe ca fiind dornic, lucru care i-a reusit si acum este pe cale de a consolida toate rezultatele sale valoroase.Intr-un domeniu in care fiecare zi, fiecare antrenament, fiecare calorie consumata conteaza, Eugen a gasit acele modalitati concrete de a trece de la o etapa la alta si de a deveni ceea ce este acum, adica un exemplu pentru toti cei care vor sa devina exponenti ai propriei vointe, prin munca, perseverenta si mai ales prin succese veritabile.
Sorin VÎNTURIŞ este un tanar deosebit, pe care l-am cunoscut intr-o sala de body building, unde venea pe la pranz direct din pauza de masa si lucra cu fratele lui geaman. Am discutat ceva si am observat ca este o persoana cu o pregatire temeinica, un ambitios si mai ales un perseverent. Discutiile ulterioare si de la un master pe care el l-a urmat m-au convins ca aven toate coordonatele sa lucram si chiar foarte bine. Asa am inceput sa facem un stagiu doctoral. Ceva mai tarziu am aflat de pasiunea lui pentru alergari. Dupa un timp au aflat de rezultatele lui. Mi se confirma ca tot ceea ce gandeam despre Sorin, se adevereste.
Claudiu Vinte este marea surpriza pe care am primit-o azi 22 martie 2011, cand printr-un e-mail m-a anuntat despre participarea sa la maratonul de la Tokyo. Eu il stiam pe Claudiu ca pe un tanar extrem de ambitios, de profund, de eficient si mai ales creativ, dar nu-l stiam sportiv, in afara de faptul ca mergea cu motocicleta, pentru care avea un adevarat cult. Iata ca acum Claudiu mi-a aratat o noua fateta a modului sau de a fi. El nu este un fost gras, nu este decat un tanar care si-a propus si mai ales, a realizat, un obiectiv de a arata ca are un caracter puternic. Si un astfel de obiectiv nu este altul decat a participa la un maraton si de a obtine un timp bun, pentru ca timpul obtinut de el 04h32'11", este de invidiat.
Nea PAUN era omul care prin anii 1980 mi-a facut o demonstratie de ce inseamna un barbat cu o vointa extraordinara si cu mare eficienta. sa treci de la 130 Kg la 65 Kg, in mod natural, numai cu vointa si cu revim alimentar, este ceva extraordinar. In plus, nea Paun era un tip la 67 de ani. Si arata exceptional, de parca aceasta greutate a avusese dintotdeauna. Era un miracol, pentru ca cei care slabesc asa de mult, le atarna pieile si chiar daca sunt tineri, trebuie sa faca operatii estetice. La el, nu.
Necunoscutii de pe strada, care trec pe langa noi si care se revarsa in timp si spatiu, sunt cei care nu au vointa, nu-si dau seama nici cine sunt, nici ce vor si mai elas, ce vor ajunge in cativa ani. Cum este posibil sa ajunga un om la 300Kg fara sa-si puna nici el si nici cei din jurul lui, mii de intrebar, ramane un mister. Acesti necunoscuti sunt persoane care mananca mult, fara rost, cand nu trebuie si tocmai de aceea sunt speciali in felul lor, adica in rau, ca fac totul pe dos, aiurea si impotriva lor. Ei sunt cei care dorm mult, mananca mult, se distreaza mult, zac la televizor tot mult, chefuiesc mult, fac totul foarte mult ca sa semntina intrend cu statura lor care este tot multa. Si daca mai pun pe ei si mult aur, tacamul este complet. Sunt multi din toate punctele de vedere.
Super-obezii care isi dau seama ca trebuie sa faca o miscare hotaratoare in viata lor, chiar fac acest lucru, dand dovada de o vointa extraordinara. Ei incep o dieta, incep sa faca sport si din niste persoane care nu reusau sa mearga repede, care nu erau in stare sa alerge, devin destul de repede oameni de nerecunoscut, adica niste persoane despre care nici nu-ti vine sa crezi ca aveau la cantar cu mult peste 100kg.
Ei sunt admirabili prin:
- vointa de care dau dovada cand definesc obiectivul de a slabi ff mult
- tenacitatea cu care urmaresc realizarea obiectivului definit
- lupta continua cu ei insisi de a deveni ceea ce si-au propus
- concretizarea rezultatelor si mai ales consolidarea acestora
- hotararea de a nu ceda tentatiilor care i-ar duce la punctul de unde au plecat
- acceptarea realitatii lor si capacitatea de a trece la o schimbare
- merswul la doctor, la nutritionist sau la chirurg
- bucuria de a primi rezultatul progresului si de a continua lupta cu ei insisi.
Am cunoscut doi astfel de barbati, cu o astfel de vointa. Primul gafaia la doi pasi mersi pe strada. Treebuia sa se aseze pe o banca. Incepand sa faca sport si sa tina regim a dat jos la inceput mai greu, dar a dat, 10 kg, apoi inca 15 kg, apoi inca si inca si a ajuns undeva la 100kg, la o inaltime de 1,85m. Acum alearga pe banda 30min., ridica greutati. este cu totul alt om si mai are inca de lucru.
Al doilea, un tanar de 28 de ani a slabit muncind din greu si tinand dieta severa incat a ajuns la 80kg si nu si-ar mai dori sa puna pe el un gram, odata ce a vazut ce inseamna sa ai 80kg la 1,85 si sa poti alerga nestingherit, sa faci trageri in brate si sa faci orice fara sa simti oboseala. cand se uita in pozele de pe telefonul mobil, nu-i vine sa creada ca acela in trening, cu falci si fara gat este el, adica un el de atunci, de candva de niciodata in viitor.