Istoria Informaticii Economice Introducere

(Introducere) ©

Trebuie să spun din capul locului că eu nu suunt istoric de meserie, deci ceea ce am scris aici este rezultatul unei documentări, dar şi al includerii unor concluzii subiective, căci cele scrise sunt trăite de mine, nefiind vorba de chestii din auzite sau exclusiv din documente.
Lucrurile nu sunt uşor de scris pentru că s-au peterecut acum mulţi ani, au fost extrem de numeroase, au participat la ele nenumărate persoane, iar concluziile nu au fost întotdeauna foarte clare, căci ambiguitatea ne stă în caracter.
Eu am intrat în facultate ca student în anul 1965, iar în anul 1964 iarna s-a alcătuit prima grupă de studenţi ai secţiei de Mecanizare şi Automatizare a Calculului Economic, ce avea să devină peste ani şi ani secţia de Informatică Economică din Facultatea de Cibernetică Economică.
În 1967 s-a constituit Facultatea de Calcul Economic şi Cibernetică Economică, în 1978 facultatea s-a metamorfozat în Facultatea de Planificare şi Cibernetică Economică, printr-un abuz inimaginabil de brutal al factotului politic, iar în 1990 s-a revenit la forma de azi 08 spetembrie 2020, Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică.



(elaborat azi 08 septembrie 2020)



                                                                                                                                                                                                    Înapoi