Admiterile Introducere

(Admiterile) ©

Facultatea de Cibernetică era privită cu invidie de toată lumea că organiza admiterile altfel. Existau două probe de matematică, adică o probă de algebră şi una de analiză matematică şi a treia probă de fizică. în restul ASE exista proba de matematică şi proba la alegere între economie politică şi geografie. Selecţia era deci mai specială, căci veneau să dea admitere absolvenţi de liceu care ştiau matematică şi fizică. După catastrofa din 1977 a punerii planificării în denumirea facultăţii, fizica a fost înlocuită cu probă fie la economie politică, fie la geografie, dar au rămas cele două matematici.
Mulţi au vorbit de influenţa nefastă a cabinetului doi de la cc al pcr, dar eu spun răspicat că marile nenorociri au venit din interior, căci am asistat la eliminarea prin vot a fizicii de la admitere într-o şedinţă de consiliu profesoral, unde am fost minoritar în a susţine fizica ca probă că aveam soţie profesoară de fizică şi astfel reuşeam să mănânc în continuare ciorba încălzită acasă.
Nu voi comenta în niciun fel faptul că acum nu se mai dă nicio admitere, ci contează media de la BAC, dar vor reveni vremurile în care admiterea va fi sfântă, nu că aşa vreau eu, ci că societatea va cere filtre mult mai exigente, căci setea de specialişti de înaltă calificare nu va mai permite orice, oricum şi oricând, ci lucruri bine aşezate.



(elaborat azi 11 septembrie 2020)



                                                                                                                                                                                                    Înapoi