Concluzii

(Concluzii) ©

Calitatea software este un capitol de software engineering extrem de important şi marii dezvoltatori au deja puse la punct fluxuri ce le permit să realizeze produse software perfecte cu consumuri de resurse ce unora le vor părea inimaginabil de mici. Eu şi-au însuşit cultura calităţii şi nu mai au costuri cu efectuarea de reveniri, reveniri cu atăt mai costisitoare cu căt se realizează mai spre finalul ciclului de dezvoltare, deşi eroarea s-a produs în primele etape.
Cursul de calitate software nu are nimic decorativ sau formal în el. se învaţă despre calitatea software nu pentru a obţine o notă, ci pentru a munci în sensul realizării de produse software de foarte bună calitate.
Cine are de gănd să nu facă nimic în sensul creşterii calităţii produselor software pe care le realizează, este mult mai decent să nu înveţe nimic la acest curs, căci a face teorie fără practică este ca şi cum ai patina pe o plajă pe nisipul încins.
în dezvoltarea de produse software sunt angrenate mai multe meserii. Calitatea software este privită diferit prin perspectiva fiecărei meserii. Una este calitatea software pentru un programator şi cu totul altceva înţelege prin calitate software un designer de interfeţe sau un tester.
Ceea ce este esenţial este că problema calităţii software nu înseamnă vorbe ci practică, măsurători, comparări şi acţiuni pentru a reduce diferenţele între nivelurile planificate şi cele efective. Orice altă abordare este încărcată de formalism, ineficienţă şi demagogie.



                                                                                                                                                                                                    Înapoi