SMECHERUL

Smecherul are o parere exceptionala despre el. El este cineva. Cei din jur sunt numai unelte, sclavi, servitori, barmani, maturatori, maseuri, prostituate, paznici, paharnici, lustrangii, mecanici, spalatori de masini, croitori, vanzatori, orice, numai persoane egale lui, nu.
El stie sa-i faca pe toti sa lucreze pentru el, sa fie un fel de trepadusi. El nu este un lider, pentru ca nu are niciun chef sa depuna vreun efort. ce obtine, obtine rapid, cat ai clipi din ochi, printr-o schema smechereasca, la limita legii, beneficiind de ceea ce nu contine legea sau de ceea ce legea contine dar nimeni nu vede, ceea ce echivaleaca cu nu contine.
El este prezent, bine imbracat, mobil, cu verb si mai ales cu o gestica interesanta si convingatoare, reuseste sa atraga atentia si sa obtina toate foloasele din felul sau de a fi. El construieste combinatii dintre cele mai elaborate si stie sa aloce resurse de care nu dispune, dar care resurse sunt la altii care nu stiu sa le foloseasca.
Smechereala se cultiva din frageda pruncie sau altfel spus, te nasti smecher sau te nasti fraier. Adica traiesti fara sa faci nimic sau muncesti din greu pe bani putin si pe satisfactii din ce in ce mai neglijabile. Smecherii sunt invidiati dar ei exista cat timp vantul le bate la pupa. Cand vantul inceteaza, smecherul care n-a inteles ca timpul smecherelei a trecut, se fasaie si are toate sansele sa ajunga rau de tot, sa infunde chiar puscaria datorita mai ales greselilor vechi, ca greseli noi nu are sansa sa mai faca.