Fiecare persoana isi defineste un obiectiv initial, care este corectat pe parcurs daca este atins sau daca se dovedeste irealizabil. In cazul meu, obiectivul pe care mi l-am definit este sa fac 100 de flotari in cat mai putine seturi. Inseamna ca un set are un numar de flotari facute fara intrerupere. Intre doua seturi se ia o pauza. Daca in prima zi, pe 3 ianuarie 2014, fara a forta lucrurile am efectuat cele 100 de flotari in 10 seturi de cate 10 flotari pe set, in zilele urmatoare am crescut numarul de flotari pe set, ajungand la 3 seturi cu cate 40 de flotari pe set in ziua de 14 aprilie 2014. Este vorba de flotari in
plan declinat. Mi s-a parut interesant sa incep cu acest tip de flotari intrucat centrul de greutate este altul si toata lumea zice ca sunt ceva mai dificile.
Vineri 11 aprilie 2014 mi s-a explicat de catre Ionut CRETU, antrenor la sala IRON GYM, ce si cum cu executia de flotari folosind doua
bancute si sa am pozitionarea picioarelor la aceeasi inaltime, folosind scaunul aparatului de ramat. La inceput cu mai mare dificultate, mai apoi mai lejer, am inceput cu 10 flotari pe set si in cateva zile am ajuns la 30 flotari pe set. De fiecare data in ultimele zile am executat 100 flotari, in cel mult 4 seturi. Ceea ce trebuie retinut din toata aceasta abordare este legat de faptul ca la fiecare antrenament, incep cu flotari, cautand sa fac cel putin 100 si sa micsorez durata pauzei intre seturi. Lucrurile nu sunt simple daca am in vedere varsta si mai ales greutatea mea corporala, parametru asupra caruia va trebui sa insist in perioadele viitoare.
Vineri 2 mai 2014 am trecut la un experiment interesant si am cautat sa ma verific daca sunt in stare sa fac si eu ceea ce faceau iei doi tineri la sala.