EXPERIENTA SI EXPERIZA

Este foarte important pentru un antrenor sa se prezinte.

Prin expertiza inteleg ca trebuie aratate atestatele de antrenor, precizand denumirea cursului, durata, anul absolvirii si certificatul obtinut. Este rezonabil sa se puna si poza acelui certificat, stergand eventual numarul sau altceva care daca ar fi acolo ar creste riscul executarii unui duplicat care este insotit de o utilizare frauduloasa. Trebuie prezentate certificari importante si care au avut o durata semnificativa. Insirarea tuturor cursurilor de perfectionare, fara a arata detalii, inclusiv daca sunt facute de mari sportivi, are darul de a fi o prezentare plictisitoare, care nu este urmarita cu interes si nici nu este convingatoare. Este de dorit sa se vada:
- continuitate in perfectionare profesionala
- echilibru intre cursuri de perfectionare si mastere in facultate
- accentul pe pregatirea practica pus la acele cursuri
- certificari si in zone adiacente, precum pregatire psihologica.
Daca certificatele arata capacitatea de a indeplini standarde recunoscute si daca sunt date de asociatii profesionale de la nivel national, capata greutate intreaga prezentare. Coordonatele celor care au organizat cursuri si au dat diplomele trebuie sa fie oferite cu grija astfel incat daca se fac verificari pe Internet sa nu apara adrese web inexistente. De aceea, din timp in timp, antrenorul trebuie sa verifice link-urile, astfel incat sa fie mentinute numai acelea care sunt operationale.
Experienta personala trebuie data cu acuratete, precizand salile unde a lucrat, numarul de grupe, dimensiunea unei grupe si care au fost structurile ciclurilor de lucru. Experienta trebuie sa evidentieze ca:
- a existant un obiectiv bine definit
- a fost definit un program complet si adaptat cursantilor
- au fost estimate rezultate si ca rezultatele au fost obinute
- toti care au inceput au si terminat, ba ca altii au continuat
- au existat cicluri de continuare pentru niveluri superioare
- s-a lucrat pe un ciclu precis determinat.

revenire