Ion IVAN Ion IVAN Ion IVAN <
Body building

Acesta este un sport. Daca este numai aparent cu scopul de a face o figura buna prin a etala muschi, multi muschi, trebuie inteles ca este un sport. Este un sport foarte greu pentru ca presupune:
perseverenta, studiu, - adaptare la zestrea genetica, obiectiv bine definit, efort, disciplina, rigurozitate, autocontrol.
Body building se face pentru: performanta, intretinere fizica, ocuparea in mod placut a timpului liber.
Cine face performanta trebuie sa dispunea de resurse pentru ca acest sport este unul dintre cele mai scumpe. Trebuie abonament la sala, trebuie acces la echipamentele cele mai performante, suplimentele au costuri si dieta, de asemenea. Participarea la competitii este costisitoare si pentru ca acesta nu este fotbal, sponsorii sunt extrem de putini si generozitatea lor este limitata.
Fata de toate celelalte sporturi, acesta este singurul in care sportivul etaleaza performanta sa in forma ei cea mai pura. Este el cu el insusi si atat, in fata unui juriu care decide daca nivelul atins este la cote maxime sau nu.
Activitatea sportivilor este complexa, ceea ce presupune un program de antrenament continuu, de foarte lunga durata, in care rezultatele se obtin din ce in ce mai greu. daca in primii ani rezultatele sunt spectaculoase, in urmatorii ani se pune problema unui salt calitativ in ceea ce priveste nivelul de definire si obtinerea unei simetrii perfecte. Toate dificultatile care apar trebuie corectate prin programe noi de antrenament, diete noi si utilizarea de noi suplimente. Este deosebit de important sa se execute sub supravegherea unui antrenor toate exercitiile astfel incat executiile sa fie corecte si complete, iar nivelul maxim de eficienta numai in acest fel se va obtine. Literatura este foarte bogata dar un lucru este cert: nimeni nu prezinta secretul succesului sau. Asa ca este important ca fiecare sportiv sa studieze, sa puna cap la cap ceea ce este teorie dar si practica si invatand din propriile greseli sa treaca la dezvoltarea ulterioara a antrenamentelor. Daca antrenorii au bunavointa si interesul de a crea o scoala, fiecare sportiv trebuie sa se foloseasca de acest mare avantaj si sa deruleze antrenamente asa cum cere fiecare antrenor.

Nu oricine este in stare sa faca asta! Exista si unii care fac!