SCRSOAREA X


Draga Doctorandule,
Acum ca ai incheiat teza, ai sustinut-o in sedinta publica, te-a apreciat comisia, vine si randul trau sa multumesti.
Te rog sa nu fii penibil, adica:
- sa lungesti discursul
- sa vorbesti aiurea
- sa ironizezi
- sa faci pe desteptul
- sa incepi sa plangi ca o muiere pe malul santului.
Mai pe romaneste discursul tau trebuie sa sune cam asa:
Domnule Presedinte al comisiei, va multumesc pentru ca ati acceptat sa conduceti aceasta sedinta, pentru sfaturile si aprecierile pe care le-ati facut. Stimati membri ai comisiei, va multumesc pentru ca ati acceptat sa faceti parte din aceasta comisie, pentru efortul pe care l-ati depus pentru a analiza teza elaborate de mine, pentru sfaturile si pentru sugestiile facute. Doresc sa multumesc pe aceasta cale domnului conducatorul meu de doctorat pentru competenta cu care m-a indrumat, pentru rabdarea de care a dat dovada, pentru tot ceea ce a facut ca eu sa ajung aici acum sa va prezint aceasta teza. Multumesc colegilor din catedra de pentru climatul exigent pe care l-au imprimat demersului meu, pentru conditiile de care m-am bucurat in intreg stagiul doctoral.
Multumesc familiei mele care m-a sprijinit in tot acest timp.
Va multumesc dumneavoastra pentru ca ati fost alaturi de mine la aceasta sustinere.
Daca ai chef, invita pe cei prezenti sa ciocniti undeva o cupa de sampanie, sa va bucurati de acest succes.
Orice alta abordare, in care vorbiti si vorbiti si regretati ca nu e pisica sau catelu cu voi, ca lipseste bunica sau bunicul, orice scancet si oricate lacrimi vi s-ar revarsa din ochii vostri proprietate personala va vor face slabi, istabili si jalnici.
Fiti rezervati, decenti, sobri si cu bun simt si totul va fi bine.
Nu e momentul sa va rafuiti cu nimeni ca atestatul titlului se da la Ministerul educatiei si pana acolo se pot intampla felurite aventuri, neplacute pentru voi.

Bye, bye

REVENIRE