INTRIGANTUL

Intrigantul nu are liniste pana nu vede pe toata lumea incaierandu-se. El are arta de a asculta ce zice unul, de a identifica unde trebuie sa mearga pentru a plasa ceea ce a auzit.
El spune ceea ce vrea el, in forma care place celui care asculta, directionand totul spre a obtine cele mai mari avantaje.
Intrigantul pare a fi o persoana nevinovata, bine intentionata, care a zis ce a zis, doar din dorinta de a face bine. Daca spune unui barbat ca nevasta lui umbla cu altii n-o face decat sa faca bine. Daca spune unor parinti ca fiul sau fiica lor este o haimana, nu are intentii rele, ci o face pentru binele copiluilui acela...
Intrigantul are arta fragmentarii textului, astfel incat ceea ce transmite este numai ceea xce face ca doua persoane sa intre in conflict. Chiar daca adevarul este cu totul altul, intrigantul are suficienta deprindere de a sti sa-l altereze astfel incat mesajul transmis de el sa fie generator de scandal.
Un ins care nu stie sa vada cine este intrigant, isi asuma mari riscuri deoarece are toate sansele sa strice relatii cu cei mai buni prieteni. Sunt atat de multi intriganti tineri incat am certitudinea ca aceasta specie nu va pieri in vecii vecilor, ci va inflori si mai mult, devenind atat de viguroasa incat ei intre ei se vor devora cu o placere diabolica.
Un intrigant veritabil pare sociabil. Se invarte in cercuri foarte largi si diverse pentru a culege informatii care converg spre o directie, informatii care usor alterate devin si mai credibile daca au un mare sambure de adevar. Daca sunt intarite de elemente care au menirea de a da concretete contextului in care s-a vorbit de un anume subiect, de catre o anumita persoana.
Intriga face si desface casnicii, conduce chiar la crime si tocmai de aceea efectele generate de intriganti sunt devastatoare pe termen lung. Chiar daca doua persoane au avut de suferit de pe urma unui intrigant, cand si-au dat seama ca adevarul era altul, revenirea la sentimente mai bune exista, dar nimic nu va fi ca inainte.
Intrigantul are si o doza de inconstienta pentru ca nu realizeaza ca ceea ce face ii aduce si lui mari prejudicii. Sunt situatii in care intriga face sa dispara avantaje sentimentale dar mai ales avantaje materiale si banesti. Intrigantul se considera in acest caz o mare victima si nu realizeaza ca la baza situatiei proaste in care a cazut este el insusi.