Asistentul Mark ZSOLT

Cel care avea sa devina asistentul meu la disciplinele Limbaje de asamblare si Structuri de date, tanarul Mark ZSOLT, s-a remarcat in studentie prin performante cu totul remarcabile. Am reusit sa-mi dau seama si mai bine cand am avut un dialog cu el in legatura cu un proiect la disciplina de Limbaje de asamblare, cand mi-a propus o solutie care m-a uimit, prin eleganta si mai ales prin complexitate. Avea acolo niste proceduri si discutiile cu el m-au convins ca am in fata un tanar de exceptie cu care eram sigur ca vom lucra si ceea ce facuse profesorul Ludovic TOVISSI cu mine, aveam certitudinea ca voi face eu cu Mark ZSOLT, pentru ca el avea resursele necesare. Colaborarea noastra a inceput imediat si am lucrat intens pe multe fronturi si am avut rezultate dintre cele mai speciale. Mark ZSOLT s-a dovedit a fi un asistent special, eficient si cu un nivel de comunicare remarcabil. Mi-am propus sa fac niste materiale si el a avut contributii decisive acoperind din punct de vedere calitativ totul la superlativ dar si din punct de vedere cantitativ. Nu am cum sa uit cat de frumos a lucrat atat la elaborarea unei culegeri de probleme de stucturi de date dar si la elaborarea de capitole de la disciplina de structuri de date.
Colaborarea noastra a fost de scurta durata. Conditiile din invatamantul superior, mai ales in zona salariilor si mai ales pentru cei care nu sunt bucuresteni si trebuie dintr-un salariu mic sa traiasca, chiar daca li se ofera conditii de locuit ultracentrale, ii determina pe multi tineri performanti sa plece. Asa s-a intamplat cu Mark ZSOLT. Dupa multi ani, a revenit si am discutat despre un doctorat, eu neavand cum sa mai incep o colaborare cu el intrucat noile restrictii mi-au limitat campul de actiune. I-am reamintit ca intr-o toamna, in mod special i-am alocat un loc, nu am acceptat pe nimeni altcineva atunci si in anul respectiv nu am luat pe nimeni la doctorat, desi erau tineri foarte buni dar speranta mea de a colabora cu Mark nu se spulberase.
Mark ZSOLT a fost unul dintre asistentii mei cei mai valorosi, a fost un colaborator de exceptie si sunt sigur ca acolo unde el lucreaza acum, se remarca prin originalitate, profunzime si de departe prin eficienta.
trebuie sa spun ca Mark ZSOLT are un caracter deosebit, este corect, este punctual, politicos, profund, studios si are respect pentru adevar si pentru tot ce inseamna valoare. Respect, Mark ZSOLT!


INAPOI