Profesorul Ion SMEUREANU

Nelu SMEUREANU este un om cu totul special. In primul rand ca a fost veritabilul sef de promotie dar din ratiuni umanitare a cedat acest loc si beneficiarul s-a purtat extrem de bizar atunci cand a fost vorba de admiterea la doctorat. Asa e in teatru, vorba lui Caragiu. L-am cunoscut cand student fiind el in ultimu an am mers la un concurs de cercetare stiintifica la Iasi, unde a facut o demonstratie de ceea ce inseamna performanta. Am mers cu trenul Bucuresti-iasi si retur si atatea ore am tot discutat diverse.
Au trecut anii si am avut ocazia in catedra sa lucram impreuna. mai mult, am impartit ani de zile un acelasi birou de la 2413 si n-am a zice ca vreodata sa fi discutat in contradictoriu. Ceea ce m-a socat a fost cand un nefericit a venit sa-mi prezinte programul lui stiind ca Nelu candida pe post de decan. mai pe romaneste, ala a gandit: ivan e un gunoi care va fi convins sa se vand aiurea si sa-mi dea mie votul. Numai pentru faptul ca ala a gandi asa de mizerabil despre mine m-a facut sa-l detest pentru totdeauna.
In japonia in USa sau oriunde am mers, nelu Smeureanu si-a dovedit cultura si clasa si mai ales ca stie sa fie exact ceea ce este el, adica un DOMN.
Daca multi colegi care au copiii studenti in CSIE se dau peste cap sa si-i faca savanti, Nelu m-a surprins cu fata care era studenta mea la Limbaje de asamblare. Fata n-a venit niciodata in birou cand eram eu. La examen am vazut o tinerica extrem de aplecata, care a raspuns exceptional la tot ce am intrebat-o. I-am zis unui coleg ca in sfarsit am gasit si eu pe cineva de zece curat.Mai tanarul meu coleg, socat mi-a zis ca tanara nu este alta decat fata lui Nelu Smeureanu. Un om special, intr-o situatie speciala, care si-a lasat copii destepti fiind, sa navigheze urmariti discret, foarte discret. Ceea ce regret, este faptul ca Nelu Smeureanu este singura persoana cu capacitate analitica in stare sa faca o diagnoza economiei romanesti, sa dea si solutii eficiente, realiste si mai ales care sa fie de succes. El insa s-a lasat cotropit de informatica de varf si a lasat pe altii sa faca ceea ce de fapt acestia n-au facut, dovada stand absenta a unui ce despre criza analizat prin 2008 cand economia sfaraia si duduia si toata lumea traia o veselie aiurea cand in jur toti se perpeleau pe jaratic.

INAPOI