Blogul meu

Zicerea 00006 din 2013-07-01
Niste vecini ziceau in copilaria mea despre lucruri care nu le conveneau:fi-mi-ar scarba, sa-mi fie! Si saptamana care s-a incheiat mi-au adus multe lucrui despre care ar merita sa repet si eu ce ziceau vecinii din copilaria mea. Excesele sunt daunatoare, indiferent de unde vin si incotro se duc. Nadia Comaneci este un simbol. Ilie Nastase este un simbol. Hagi, este un simbol. In desertul din Arizona, un indian, cand i-am spus ca sunt din Romania, a zis: Nadia Comaneci. de ce n-a zis el, Turcesu, Robert Turcesucu?
Nu stiu. M-as duce si maine sa-l intreb. As merge si pe jos sa aflu misterul marii nedreptati facute concurentului care a castigat o semifinala locala de Eurovizion, cu o acuta superba, de retinut, antologica fiind, iar Metropolitanul ar trebui s-o ia ca element de debut al oricarui mare eveniment muzical. Iar o modificare viitoare ar trebui sa se refere la un cantec oficial, care s-a tot schimbat si daca s-a procedat la atatea schimbari, una in plus merita.
Cand oamenii nu-si respecta valorile, nu se respecta pe ei si atunci devin mici, nesemnificativi si degenereaza intr-o turma orientata spre abject.
Imi amintesc cum o alta mare campioana Diana Mocanu dupa doua medalii de aur la Sydney a fost trantita la BAC, profesorii ei dandu-si masura caracterelor naruite.
Si atunci sa nu cant maneaua cu Suparat sunt, Doamne, suparat?. S-o cant sau s-o plang, caci asta este starea in care te aduce lipsa de respect in valori de cara da dovada cate un ...
Desi am trait printre spurcati, nicio vocabula de acolo nu i se potriveste celui ce are ziceri tampe. Si-i zic: fi-mi-ar scarba, sa-mi fie!

Zicerea 00005 din 2013-06-21
Ca damboviteni ce ne aflam, inventam si noi de toate. Mai nou, acum se dau cate 10.000 de euro unor personalitati, adica la sapte personalitati din toate domeniile. Este un lucru exceptional ca se recunosc valorile si pe la noi! Numai ca presa a si batut campii, zicand ca e o mixtura intre premiile Nobel si premiile Cesar. Ceva-ceva o fi. ca se dau pentru diferite domenii ca la Nobel si ca se dau intr-un spectacol ca la premiile Cesar. E ceva de la noi, adica nici asa si nici pe partea cealalta.
Numai ca premiile Nobel vizeaza personalitati din toata lumea, ceea ce la festivitatea de la Atheneu nu este vorba, iar la premiile Cesar se recunosc numai rezultatele din cinematografia franceza, adica exact ca la noi, ca personalitatile, cele sapte la numar sunt din tara noastra. Chestia este ca la premiile Nobel se da 1.000.000 Euro adica de 100 de ori mai mult ca la noi. Dar se da si o medalie de aur. In plus, tarile care acorda premiile Nobel nu mai dau si altele pentru a le banaliza. Probabil la Atheneu se va da un plic, o diploma si inca ceva. Sa fie la mai mare, dar ceva din care dispar comparatiile si asocierile fortate. Gesturile mari nu au nevie de inflorituri fara rost.

Zicerea 00004 din 2013-06-15
Se doreste un referendum legat de numarul de parlamentari. Un astfel de referendum are sanse imense de a reusi pentru ca parlamentarii, pana acum:
- au facut numai gafe
- si-au atribuit numai privilegii
- au exagerat prin tot ce au intreprins
- au dovedit ca vor sa fie deasupra legii
- din umili au devenit aroganti
- s-au inmultit ca ciupercile printr-o lege ciudata, dar lege
- cheltuies banii in nestire
- si-au aratat ineficienta prin legile adoptate
- nu au luat taurul de coarne privind traseismul
- au demonstrat cat de plictisitori sunt.
Daca va mai avea inca o intrebare, stim noi care, referenduul va fi perfect, cu prezenta 120%. Sa ne fie de bine!

Zicerea 00003 din 2013-06-14
Detest verbul a putea pentru ca introduce frica, exclude dorinta de autodepasire si lasa loc la orice intamplare, atitudine si evaluare.
Un text ce nu contine verbul acesta arata indrazneala, siguranta, precizie si mai ales creativitate. Daca textul mai este siscurt, deja se obtine un mare castig, lasand loc unei atitudini noi, bazata pe caracter si mai ales pe intelepciune. Vor lipsi cu siguranta interpretarile, care cel mult vor pune in cele mai penibile situatii pe cel care se deda la asa ceva. Toti care se considera barbati adevarati sau toate cele ce se considera femei puternice, sa lase altora utilizarea in texte a lucrurilor imprecise generate de verbul a putea, care genereaza cele mai odioase situatii. Daca toti vom avea o atitudinbe constructiva, macar o ora, fata acestor tinuturi se va schimba radical. Daca legiuitorul va indrazni sa construiasca legi foarte exacte, neambigue, nebantuite de verbul a putea, vom fi considerati ca fiind adevarati descendenti ai dacilor liberi.

Zicerea 00002 din 2013-06-13
Din zgarcenie sau din ignoranta, p[ersoane importante ies in lume de parca ar fi la bucatarie frecand vasele cu cenusa, ca nu au masina de spalat. Apar in toate de un bizar vecin cu prostul gust, apar cu parul pus cu furca si aspectul este atat de nelalocul lui, incat toate comentariile o iau in directii dintre cele mai comice, de parca absurdul nu ar li al lui Kafka si nici al lui Ionescuo, ci se perpetueaza pe Dambovita, gratis si copios.

Zicerea 00001 din 2013-06-13
Pe vremea cand ma dadeam si eu mare consilier de sector, am vazut adversari politici care punctau adica erau un fel de Gica-contra, pentru ca in mintea lor putina, a fi de-a curmezisul oricarei propuneri, insemna, a puncta, mai ales daca inregistrau si vreo victorie neghioaba in raport cu binele cetateanului. Asa ca si marti s-a vazut cum au punctat unii, cautand sa micsoreze importanta covorului rosu pe care au calcat doua persoane importante, fluturand mondenitati de toata jalea, caci un divort sau o abdicare nu sunt expresie a unei bucurii fara margini.