Ion IVAN Ion IVAN Ion IVAN
Revista INFORMATICA ECONOMICA

In anul 1997 Asociatia profesionala INFOREC si Departamentul de Informatica Economica, au decis infiintarea revistei de specialitate INFORMATICA ECONOMICA, avand ca obiectiv promovarea celor mai importante realizari ale cadrelor didactice din mediul academic, ale cercetatorilor si ale specialistilor din industrie. S-a dorit si s-a reusit ca revista sa apara trimestrial, atat in format tiparit, cat si in format digital, la adresa www.revista IE.ase.ro.
De la inceput si pana in prezent, directorul acestei reviste este prof.dr. Ion Gh. ROSCA.
Din anul 1997, pana in anul 2007 editorul sef al revistei a fost prof.dr. Bogdan GHILIC-MICU.
Clegiul de redactie al revistei a fost format din Marian STOICA, Cristian USCATU si Marinela MIRCEA, toti doctori in specializarea informatica economica.
Din anul 2007 si pana in prezent, editor sef al revistei este prof.dr. Ion IVAN.
Clegiul de redactie al revistei a fost format din urmatorii colegi, toti fiind doctori in specializarea informatica economica:
Paul POCATILU, Cristian CIUREA, Cristian USCATU, Catalin BOJA, Claudiu BRANDAS, Gheorghe SILAGHI, Marian CRISTESCU, Mihai DOINEA, Alin ZAMFIROIU, Lorena BATAGAN, Alina ION Bogdan VINTILA and Adrian VISOIU. Bordul stiintific al revistei include personalitati ale vievtii stiintifice din domeniul informaticii din India, Polonia, Spania, republica Moldova, Chile, Japonia, Anglia, Statele Unite si din tara noastra.
Din anul 2009 s-a conturat ideea aparitiei numerelor tematice ale revistei. In acest context au fost abordate teme de larg interes, precum: managementul de cunostinte,securitatea informatica, sisteme informatice, sisteme colaborative. Aparitiile celor saisprezece volume de pana acum stau marturie la efortul depus de Departamentul de Informatica si Cibernetica Economica in a asigura continuitatea aparitiilor numar de numar ale revistei INFORMATICA ECONOMICA.