Ion IVAN Ion IVAN Ion IVAN
Departamentul de Informatica si Cibernetica Economica - DICE

Intre anii 1965 - 1989 a functionat in cadrul Catedrei de Cibernetica Economica un colectiv de informatica economica format din conf.dr. Gheorghe DODESCU, lect.dr. Constantin Apostol, lect.dr. Florin Pilat, lect.dr. valer Rosca, lect.dr. Gheorghe Sabau, lect.dr. Gheorghe Sofronie, lect.dr. Ion Rosca, lect.dr. Ion Ivan, lect.dr. Teodor Misdolea, lect.dr. Rodica Mihalca, lect.dr. Ion Odagescu, lect.dr. Constantin Baron, lect.dr. Ion Lungu, lect.dr. Afrodita Iorgulescu, asist.dr. Pavel Nastase, asist. Livia Nisipeanu, asist. Adriana Ionescu, asist. Ileana Vrejba, asist. Dan Ionescu.
In acea perioada au colaborat cu Catedra de Cibernetica Economica in zona informaticii, numerosi specialisti fie de la laboratoarele catedrei - centrul de Calcul cum li se mai zicea, fie de la centrul de Calcul al Directiei centrale de statistica - DCS, fie de la ICI - Institutul central de Informatica. fostii absolventi isi amintesc de dr. valeriu Pescaru, dr. Vasile Bita, Grigore Grama, dr. C.V. Negoita, Duta Doru Lucian, Weiss Gheorghe, Gheorghe Ciobanu, vasile Ionescu, Constantin Bilciu, Gabriel Diaconescu, Iulian Satran, Csaba Fabian, Margareta Pencea, Ion Teodor, Dan Somnea, Ion Gheorghe, Ladislau Gaspar, Ioan Catona, Cristian Popescu si multi, multi altii. Istoria trebuie sa consemneze faptul ca primul decan al facultatii de Cibernetica a fost prof.dr.ing, Edmond Nicolau, iar al doilea decan al facultatii a tost tot un inginer, prof.dr.ing. Nicolae Racoveanu. Si prof.dr.doc. Constantin Ionescu s-a alaturat echipei care se ocupa de analiza si proiectarea sistemelor informatice si a sistemelor informationale.
Trecerea de la activitatea de pionierat, spre o activitate matura s-a caracterizat prin salturi calitative dar si prin perioade de regres, mai ales dupa 1977.

Dupa revolutia din decembrie 1989 s-a pus problema refacerii sectiei de Informatica Economica din facultatea de Cibernetica si atunci s-a constituit Catedra de Informatica Economica care a functionat sub aceasta titulatura pana in primavara anului 2011. Aceasta perioada a fost extrem de rodnica pentru intreaga evolutie a specializarii de informatica economica, pentru toti membri catedrei si pentru dezvoltarea colaborarii cu toate celelalte structuri din invatamantul superior, care au tangenta cu informatica teoretica sau cu informatica tehnica sau cu informatica aplicata in economie.

Prin aplicarea Legii Invatamantului adoptata in ianuarie 2011 a fost creat Departamentul de Informatica si Cibernetica Economica - DICE, prin includerea membrilor catedrei de Cibernetica Economica. Noul context a determinat efectuarea de schimbari structurale si de continut care sa conduca la respectarea cerintelor impuse de noua lege.

Cei care au condus Catedra de Informatica Economica de la infiintare, pana in prezent au fost:

  • prof.dr. Ion Gh. Rosca intre anii 1990 - 1996
  • prof.dr. Ion Smeureanu, intre anii 1996-1999
  • prof.dr. Ion Ivan, intre anii 1999 - 2003
  • prof.dr. Bogdan Ghilic-Micu, intre anii 2003 - 2011
  • lect.dr. Catalin Boja din anul 2011 si in prezent.
  •