Portabilitatea

Portabilitatea este caracteristica de calitate care permite preluarea de aplicaţii online pe echipamente cu alte sisteme de operare sau care au dotări hardware limitate. A scrie o aplicaţie online portabilă, înseamnă a avea suficiente elemente legate de grupul ţintă şi de a defini resurse necesare încât indivizii grupului ţină să o folosească eficient.
Orice altă abordare îi va face pe utilizatori să evite componente d-AN neportabile. Aplicaţiile de comandă taxi de Android care nu au şi versiune pentru iOS deja exclud o parte dintre clienţi. chiar dezvoltatorii care definesc componente proprii şi nu le referă folosind căi complete, se vor găsi în situaţii delicate când vor muta componente de conţinut digital în alte foldere.
Acum nu mai sunt mari probleme nici în preluarea de texte scrise în versiuni mai vechi ale limbajelor de programare şi nici utilizarea de formate mai puţin întrebuinţate, căci noile medii de dezvoltare includ toate submulţimile precedente.
Acum există instrumente care fac conversii şi care asigură portabilizarea de componente d-AN care iniţial nu au fost proiectate să fie portabile.


Înapoi