Modificarea conţinutului digital

Modificarea conţinutului digital este o altă operaţiune care se execută pe conţinutul digital şi constă a înlocui cuvinte şi fotografii dintr-un conţinut digital ceea ce conduce la schimbareaq radicală a sensului celor spuse iniţial. Să ne imaginăm că există pe Internet un text al nostru în care îl lăudăm pe şef, ca să obţinem oarece foloase.
Când respectivul nu mai este laq putere, este anormal să se mai afle acolo textul aşa cum era el, încărcat de laude şi fotografii în care noi apăream în compania respectivului. Vom scoate pozele, vom modifica textul. Nu este moral să se procedeze astfel, dar dacă acea componentă d-AN este a noastră, este găzduită pe un blog al nostru sau la o adresă http a noastră, ne luăm libertatea să ştergem ce este de şters, căci nu prea credem că s-au făcut capturi după respectivele materiale sau dacă s-au făcut ne asumăm riscurile.
ştiu foarte multe cazuri în care tot felul de lingăi în vremurile de dinainte de 1989 au făcut dedicaţii delirante pe cărţi şi după 1989 nu ştiau cu să dea de acele volume, să rupă primele pagini am şi eu cîâteva astfel de mostre de foi rupte, de mai mare jena.


Înapoi