Proiect nefinanţate


Proiectele nefinanţate se consideră:
- neinteresante,
- nedocumentate,
- neoportune,
- nefundamentate,
- superficiale,
- viciate,
- neeligibile.
Cei care se găsesc în astfel de situaţii acuză pe evaluatori, pe organizatori de cele mai sinistre motive din care nu au primit finanţare.
Proiectele se elaborează folosind documentaţii precum:
- ghidul de elaborare,
- ghidul de autoevaluare,
- ghidul de organizare a competiţiei.
De cele mai multe ori, cel care întocmeşte oferta este orbit de propriile-i idei şi nu mai are capacitatea reală de a face o analiză cât de cât obiectivă a produsului pe acre îl propune comisiei de evaluare. Am văzut de nenumărate ori cum cei acre au făcut ofertele nu citiseră documentaţiile şi ceea ce ofereau spre evaluare nu îndeplinea cerinţe minimale, motive care duceau la depunctare.
Cum noi suntem maeştrii ăn a găsi că alţii sunt de vină, este clar că şi când proiectele nu primesc finanţare şi diferenţele dintre punctele acordate de evaluatori şi punctele rezultate din autoevaluare sunt foarte mari, se găsesc vinovaţii, în persoana celor care fac evaluările.
Ori de câte ori am fost în comisii de evaluare, am făcut însemnări detaliate prin acre îmi justificam fiecare punct cu acre diminuam valoarea acordată. Nu mi s-a întâmplat ca argumentele mele să fie combătute vreodată, căci am citit cu mare atenţie fiecare ofertă.
Chiar şi eu când am depus oferte de proiecte am primit rezultate negative, de cele mai multe ori am văzut o oarecare superficialitate a evaluatorilor, dar faptul că pierdeam finanţarea la câteva puncte, am acceptat de fiecare dată rezultatul şi la iteraţiile următoare căutam să ţin seama de observaţiile evaluatorilor, unele fiind considerate de mine ca fiind valabile.

                                                                                                                                                                                                    Înapoi