Oameni cu care am dat mâna de-a lungul anilor


Aici voi include pe toţi cei cu care eu am dat mâna de-a lungul anilor, fie personalităţi, fie oameni obişnuiţi, unii mai în vârstă decât mine în acel moment, alţii cu mult mai tineri. Voi căuta să scriu în dreptul fiecăruia câteva cuvinte, pentru a se vedea acei oameni exact aşa cum i-am perceput eu şi nu altfel. Dacă cumva au fost situaţii neconvenabile mie, evident voi trece persoanele dacă am dat mâna cu ele, dar voi fi extrem de reţinut în a veni cu aprecieri, ci voi spune numai contextul în care am avut prilejul să ne strângem mâinile, nimic mai mult.
Este adevărat că lista este foarte mare. Este adevărat că pe unii dintre cei cu care am dat mâna, involuntar probabil i-am uitat şi nu se găsesc aici. Lista lor este în construcţie şi numai către sfârşitul acestui an sper să am cam 25% din ea făcută, restul urmând să fie dezvoltat în viitor.
Din punctul meu de vedere, este un prim pas să am o imagine a tot ceea ce am cunoscut, să fac scurte caracterizări, pentru că în timp, mi-am dezvoltat un algoritm de selecţie a colaboratorilor, după privire şi după cum ne-am strâns mâinile la salutul uzual. Aplicând acel algoritm, în 99,99% din cazuri am avut colaborări de succes, iar în cazul în care am înregistrat eşec, eram conştient că va fi eşec, dar şi acesta face parte din a verifica dacă algoritmul merge. Conchid că algoritmul a mers.
De foarte multe ori mi-am definit scheme simple care să mă ajute să fac evaluări şi să mă ghidez în a lua decizii care să mă ducă spre situaţii favorabile.
Aşa se face că am decis ca medicul pe mâna căruia mă las, să fie o persoană cu vârsta cuprinsă între 35 şi 48 de ani, să fie medic de spital, nu profesor, nu conferenţiar. Am considerat că o astfel de persoană are potenţialul maxim şi interesul de a soluţiona folosind metode inovative la cotele cele mai ridicate. Cu o astfel de apreciere, am reuşit să supăr o doamnă de la o clinică de la Stanford, care era trecută de 54 de ani, dar nu i-aş fi dat cel mult 45.
Eu sunt individul care apreciază un specialist exact cum se tocmesc lăutarii de nuntă. Te uiţi cum pun arcuşul pe vioară. Nu stă nimeni să le asculte repertoriul în drum. Este ceva cu prima impresie, dar este ceva mai mult de atât. Este cred ceva legat de un al şaselea simţ sau probabil nişte energii nestudiate.

                                                                                                                                                                                                    Înapoi