Nu există nuntă fără păruială şi moarte fără bănuială


La dezvoltarea de proiecte, există un flux precis. Trebuie anunţat un program, trebuie depusă o ofertă, se face o evaluare, se atribuie fonduri şi numai după aceea se trece la treabă. Cei ce câştigă sunt fericiţi. cei ce pierd competiţia, trăiesc momente de bănuială că evaluarea nu a fost corectă, că deciziile au fost nefondate, iar păruiala se derulează prin puzderia de contestaţii.
Am văzut cândva pe un tip, conferenţiar pe undeva, care a contestat că depusese două oferte de proiecte dar numai un proiect i se finanţa. am luat la analiză proiectele şi am văzut că aveau:
- acelaşi număr de pagini,
- aceeaşi structură şi aceleaşi valori de buget,
- texte identice, construite prin copy-paste şi replace all,
- figuri şi tabele identice.
Un proiect trata realizarea produsului X, iar celălalt trata realizarea produsului Y. conferenţiarul modificase cu replace all ceea ce se referea la X cu Y. un lucru nu făcuse şi anume, nu modificase şi în figurile desenate denumirea X în Y. decizia a fost luată de a i se anula ambele proiecte, căci aşa zicea regulamentul finanţării. Ceea ce a fost nasol, căci datorită faptului că scandalul a fost de presă, constatările făcute cu nume şi prenume au fost publicate, chiar dacă respectivul conferenţiar a implorat să nu se întâmple aşa ceva. S-a făcut de râs şi s-a umplut de noroi.


Înapoi