Cine fură azi un ou va fura mâine un bou

Acest proverb este mănuşă pentru hacker. Aceştia sunt personae cu o inteligenţă redusă, fără meserie clară, fără principia morale, dar cu setae de a face bani fără uncă. Rareori se întâmplă ca hackerii să fie personae care fac lucruri doar pentru a-şi satisface orgoliile personale. E se duc spre furtul de bani din carduri, către tranzacţii frauduloase din conturile bancare. Nu întâmplător oraşul Râmnicu Vâlcea este numit şi Hackerland, fiind renumit prin numărul de hacker care nedepăşind statutul de borfaşi, penetrau în zona plăţilor online şi furau mărfuri şi bani de sute de mii de dolari, ei nefiind nişte genii ale informaticii.
Toţi hackerii încep cu nişte chestii pe care ei le cred nevinovate, penetrând aplicaţii neprotejate decât prin parole simple. Acela este momentul în care ei fură oul. Cu timpul se perfecţionează şi obţin penetrarea de baze de date din aplicaţii ale unor organizaţii strategice, moment în care ei au furat boul. Legislaţia este destul de permisivă prin străinătate, ceea ce nu este cazul la noi, unde un hacker celbru a încasat vreo 10 ani de pârnaie că a penetrate conturile de poştă electronic ale unor personae publice din Ro, cu funcţii importante în zona siguranţei naţionale.
Se zice că furtul de carte e nobi. O fi nobil, dar cel care face acest lucru, tot hoţ ordinar este. La hacker e la fel. Or fi ei inteligenţi, dar tot ho ţi proşti sunt.


Înapoi