Fă-te frate cu dracul până treci puntea

Se ştie că mulţi dintre specialiştii de înaltă clasă care lucrează în domeniul informaticii sunt caractere dificile, orgolioase şi au tabieturi care îi fac să fie colaboratori dintre cei mai dificili. Este de dorit să se lucreze şi cu astfel de specialişti pe termen scurt mai ales în situaţiile în care anumite munci rămân în parametrii de calitate doar dacă sunt executate de aceştia.
Se zice că da VINCI avea nenumăraţi tineri acre lucrau pentru ei. Maestrul mai trecea din când în când şi dădea cu penelul pe acolo şi pe acolo, dar el semna tablourile, căci acele mici contribuţii erau atât de spectaculoase încât schimbau tabloul din temelii.
Trebuie acceptate şi situaţiile ieşite din tipare pentru a ajunge cu proiectul la acea finalitate echivalentă cu succesul. Fiind pe durată limitată, doar până la trecerea punţii, managerul proiectului trebuie să-şi ia toate măsurile de siguranţă şi toate rezervele de timp, ca lucrând cu specialişti dificili dar excepţionali, să obţină acel livrabil pe care-l aşteaptă, în parametrii planificaţi.


Înapoi