Sustinerea

Susţinerea

În vremurile de demult nu era inflaţie nici de doctoranzi și nici de teze de doctorat, cum este acum. Atunci referatele și tezele de doctorat erau susţinute în faţa întregii catedre în prezenta conducătorului știinţific, nu ca acum, când rapoartele de cercetare ca și tezele de doctorat înainte de a fi prezentate în ședinţa publică, sunt susţinute în faţa unor comisii restrânse, intime, necunoscute marelui public, trecând într-un anonimat perfect.
S-a întâmplat ca un doctorand al lui Manea MĂNESCU, mare sculă pe basculă pe la DCS, să susţină un referat. Ne-am strâns noi, masele și omul, destul de spășit, a început să vorbească. O colegă, matematiciană la origine și foarte vocală a întrebat unde este coordonatorul știinţific. Ea a insistat că nu e normal să fie prezentat referatul fără ca Manea MĂNESCU să fie prezent în sală. O slugă a lui Manea MĂNESCU a ieșit, a dat telefon la cabinetul acestuia. I s-a zis că Manea MĂNESCU nu are cum să vină că este cabinetul doi, la tovarășa, sub înţelegând Elena CEAUȘESCU. ședinţa de catedră s-a suspendat și cel din DCS a plecat cum a venit.
Bineînţeles că respectivul a susţinut cu alt prilej referatul fără ca Manea MĂNESCU să fie prezent, dar nu s-a mai făcut tevatură, căci pentru unii regula se respectă, pentru alţii, mai puţin. Numai proștii dau cu capul în bară. Deștepţii trec peste ea, iar șmecherii trec pe sub bară, nu?

Înapoi