Mesagerii

Mesagerii nu erau nici personae, nici personalităţi, ci nişte indivizi care imediat ce căpătau calitatea de mesager al lui Manea MĂNESCU se transformai devenind misterioşi, importanţi, providenţiali, interesanţi, atoateştiutori, stăpânii inelelor, dar şi un fel de satrapi sau mai bine zis torţionari. Toate acestea se întâmplau doar datorită faptului că mesagerii lui MANEA credeau că sunt veşnici în a avea acces la acesta, la a transmite mesajele lui şi mai ales, credeau că inserând printer ceea ce zicea Manea MĂNESCU ceea ce gândeau ei sau ceea ce doreau ei, vor rezolva ceva sau se vor impune în rândul colegilor prin team ape care ei îşi propuneau s-o insufle doar prin faptul că având acces la Manea MĂNESCU , el va turna Cucuta în urechile acestuia şi cel pârât va fi terminat.
Ei veneau cu texte precum:
- Cred că tovarăşului nu i-ar plăcea să audă acest lucru.
- Tovarăşul este de altă părere sunt sigur.
- Mi-a transmis tovarăşul o cu totul altă opinie.
- Dacă vreţi, eu transmit şi o opinie contrară tovarăşului.
- Nu cred că tovarăşul se va bucura auzind aşa ceva.
Toţi mesagerii lui Manea MĂNESCU erau aleşi după criteria oculte, căci nu-i recamandau calităţile profesionale, abilităţile managerial sau realţiile de amiciţie cu cine mai ştie ce persoană importantă. Multe lucruri negative s-au întâmplat doar din simplul motiv că mesagerul, adică persoana care avea acces la MANEA, a fost aleasă în mod nepotrivit, fiind ori un troglodit, ori un arivist, ori un mediocre, ori un tâmpit, dar om de character nu prea s-a întâmplat să fie. în multe cazuri mesagerii au inventat ziceri pe care le-au pus în gura lui Manea MĂNESCU, iar când realitatea a işit la suprafaţă respectivii au păţit-o rău de tot, căci Manea MĂNESCU nu uita, nu ierta, nu ameninţa, ci pur şi simplu, sancţiona exemplar.
Norocul nostru, al maselor, a fost că erau prea mulţi care îşi doreau să fie mesageri şi doritorii îi mâncau de fund pe cei ajunşi pe poziţie, Manea MĂNESCU îi înlătura şi procesul era fluid, continuu şi în viteză. Eu am fost victima unui astfel de mesager stupid, bizar şi fără character.

Înapoi