Colaboratorii

Colaboratorii Lui Manea MĂNESCU exegeţii şi istoricii au a-i aduce multe acuzaţii şi reproşuri, în afara aceluia căn-ar fi ştiut să-şi aleagă colaboratorii pe care să se bazeze. Manea MĂNESCU avea simţul realităţii şi ştia că pentru a face lucruri măreţe singura modalitate este aceea de a avea colaboratori cu adevărat valoroşi. Ceilalţi folosiţi la corvoadă erau inşi oarecare sau suficient de deştepţi încât să nu-i pricinuiască dureri de cap prin greşelile pe care le-ar face.
Numai aşa se explică faptul că a adus din alte universităţi nume mari precum profesorii Edmond NICOLAU, Nicolae RACOVEANU, Mihai BOTEZ, Dragoş VAIDA, Mircea GRUMăZESCU, Alexandru şCHIOP iar din A.S.E. s-a bazat pe profesori precum Vladimir TREBICI, M.C. DEMETRESCU, Eugen ţIGăNESCU, Virgil SORA, Geo VASILESCU şi cu deosebire pe Ludovic TÖVISSI.
Printre colaboratorii săi valoroşi s-au numărat specialişti din D.C.S. precum Valeriu PESCARU, Vasile BIţă, Grigore GRAMA, cu care acesta a şi scris o carte fundamentală pentru studenţii secţiei de mecanizare şi automatizare a calculului Economic. Alţi colaboratori valoroşi ai lui Manea MĂNESCU au fost cercetătorii din Centrul de calcul, dintre care amintesc aici pe ştefan MUSTăţEA, Gheorghe WEISS, Vasile IONESCU, Csaba FABIAN, pe care i-am avut profesori, dar au mai fost şi mulţi alţii.
Să nu uităm că primii decani ai Facultăţii de Cibernetică au fost Edmond NICOLAU şi Nicolae RACOVEANU.
Morala: cine vrea să aibă succes total, trebuie să se înconjoare de oameni valoroşi.

Înapoi