DICE - Portrete

Am luat hotărârea de a scrie articole ceva mai complexe despre unii dintre cei pe care i-am cunoscut de-a lungul anilor şi care mi-au fost colegi, din Catedra de Informatică Economică, actualul DICE – Departamentul de Informatică şi Cibernetică Economică.
Trebuie să fie foarte clar pentru toată lumea că vorba zboară, scrisul rămâne. Ceea ce este scris şi postat în mediul virtual este baza, atât timp cât motoarele de căutare nu discriminează pe unii şi pe alţii dintre autori după criterii de apartemenţă dictate de persoane care nu au scris nimic şi nu s-au implicat în nimic.
Am credinţa că ceea ce fac este un lucru bun pentru că eu nu am scris şi nu voi scrie niciodată despre lucruri rele şi despre defectele nimănui, pentru că eu nu mă folosesc nici de lucrurile rele şi nici de defectele oamenilor pentru a-mi fi mie bine.
Voi scrie despre cei despre care am de spus ceva, căci deşi cam toţi foştii colegi, căci despre cei noi nu am ce spune că nu-i cunosc, au publicat, au participat la conferinţe, au ţinut cursuri şi seminarii, numai unii s-au remarcat şi prin lucruri speciale, care merită să fie cunoscute, căci eu le ştiu şi cred că şi alţii ar trebui să le cunoască pentru a avea o imagine mai completă despre aceştia.
Am observat că printre universitari există oameni orgolioşi. Le-am cerut unora, rugându-i frumos de fapt, să mă ajute cu materiale pentru a scrie despre ei, pentru a spune lucruri cât mai exacte, căci anumite detalii le ştiam eu, dar nu erau suficiente. Eu nu cad în genunchi în faţa nimănui pentru a obţine ceva. Văzând o oarecare reticenţă la respectivii, am mers mai departe. Am şi eu mândria mea şi nu suport să fiu căclcat în picioare. Atunci când unii dintre ei au considerat că ar merita interes să se scrie despre ei, oferindu-se să-mi trimită pe poşta electronică ceva detalii, i-am refuzat cu brutalitate. Nu s-a născut individul care să mă înjure de mamă sau dacă s-a născut şi o face, sunt necruţător cu el, căci îl consider duşmanul meu pentru totdeauna. Aşa se explică absenţa din lista celor despre care am scris, scriu sau voi scrie nume sonore, cu rezonanţă pentru unii, dar fără semnificaţie pentru mine.
A adresa http://www.ionivan.ro se vor găsi numai articole despre cei pentru care am avut lucruri bune de scris. Despre gunoaie nu m-am obosit să scriu pentru că n-am vrut să-mi fac inimă rea şi să-mi plenească fierea-n mine de supărare generată artificial. Deocamdată lista aceasta de portrete este în curs de completare. Numai când voi scrie eu că am finalizat-o cei care nu se regăsesc aici să-şi pună probleme, căci socoteală n-au niciun drept să-mi ceară.
Eu voi scrie numai despre cei pe care i-am cunoscut foarte bine şi mai ales am cuvinte frumoase pe care să le scriu. Nimeni să nu mă judece, căci unităţile mele de măsură sunt extrem de subiective şi nici eu nu lucrez 24/24 pentru a completa lista de portrete cu viteza luminii. E o muncă laborioasă care se va întinde pe doi ani cu siguranţă. Lista va conţine doar numele celor pentru care am scris textele de definire ale portretelor. Nu voi înşira nume, ca treptat pe măsură ce scriu să pun şi link-uri către tectele unde se află portretele.

Înapoi