Parlament Traseistii

Parlament - Traseiştii

CCR a dat verdictul cum că primarii care-şi părăsesc partidul pe listele cărora au candidat, îşi pierd postul. Aşa s-a pus punct hemoragiei de plecări de primari de la un partid spre cel al unei noi puteri rezultate din alegerile parlamentare. CCR nu a autorizat stoparea plecărilor din grupurile parlamentare de la un partid la altul sau trecerea la grupul independenţilor. Eu nu prea-mi amintesc de deputaţi şi de senatori care să fi candidat ca independenţi.
Statutul de parlamentar independent este doar o trambulină. Unul demisionează din partid. Se duce în grupul parlamentarilor independenţi. la momentul propice, adică la momentul în care găseşte pe cel ce-i oferă exact ce-i trebuie, brusc îşi schimbă doctrina şi merge spre partidul celei mai bune oferte, dar nu de natură ideologică.
Să ne amintim ce s-a întâmplat cu grupurile parlamentare ale PP-DD. Să ne amintim de mulţii PSD-işti care s-au scurs elegant din partid, au devenit independenţi, ca mai apoi să facă partide balama, partide care au slujit unor interese, oricum nu foarte greu de identificat ca sursă şi păpuşar. Au existat parlamentari care şi-au văzut ameninţate fotoliile pentru următoarele alegeri. Ei au făcut deal-uri extrem de eficiente, trecând exact în varca celor pe care i-au scuipat vârtos, insistent şi epic. Era un critic literar care deşi a confundat Scrisoarea a III-a cu Împărat şi proletar, a trecut în barca lui ILIESCU, după ce într-o emisiune Tv îl batjocorise cu asiduitate, talent şi voioşie. A fost dovada că în politică să nu spui niciodată, niciodată.
După părerea mea, CCR a greşit că nu a interzis traseismul, având exemplul PD care peste noapte a trecut cu arme şi bagaje la PPE sau exemplul liberalilor care imediat după alegerile europarlamentare din 2014, seara, a anunţat virarea spre PPE. Să nu-mi zică mie nimeni că, aşa peste noapte în masă toţi membrii de partid au avut o revelaţie şi doctrina socialistă nu i-a mai mulţumit, asuprindu-i, exact cu limba română la asuprit pe LT şi au precut in corpore la PPE.
Ar fi benefic pentru ţară ca traseismul politic să fie stopat. S-ar da seriozitate politicienilor şi nu ar mai fi ipocrizia aceasta care pune în prim plan principii în care nici cei care le emană nu cred, iar cei care trag de sfori, nu le cred nici atât.


Înapoi