Parlament Palavragii

Parlament - Palavragii

Mulţi dintre cei ce-şi zic aleşii neamului s-au remarcat prin discursuri bombastice, goale de conţinut, mincinoase, zgomotoase, rupte de realitate, dar care în opinia lor, au rolul de a manipula masele. Să ne amintim când toţi parlamentarii au votat legea de mărire cu 50% a salariilor profesorilor. Pe tot spectrul politic lumea intrase în orgasme multiple, iar prezidentul spunea că nu există nici o scăpare pentru guvernul care trebuie să aplice legea.
Realitatea a fost că din lipsa banilor, guvernul de marionete prezidenţiale s-a făcut că plouă şi legea a căzut în desuetudine, ba mai mult, salariile au fost ciuntite cu 25% pe motiv de criză.
Pe parcursul celor 30 de ani de la 22 Decembrie 1989, nu-mi amintesc nici un discurs memorabil în Parlament. Face excepţie discursul regelui Mihai I din 25 noiembrie 2011, dar Regele Mihai nu era parlamentar, ci invitat să vorbească în faţa aleşilor naţiunii.
Este adevărat că unii parlamentari s-au remarcat prin ceva, adică prin:
- absenţe,
- tăcere,
- agramatisme,
- înjurături,
- mahalagisme,
- invective,
- banalităţi.
prin golurile Parlamentului, câcnd mai sunt întrebaţi de jurnalişti de una sau de alta, parlamentarii tac sau amână răspunsul. Sunt prea puţini care dau răspunsuri corecte, căci ei au gândul fie la afaceri, fie la cantina cu preţuri ca de comitet pcr de judeţ, de dinainte de 1989, când un prânz copios şi de calitate adică ciorbă, friptură, desert şi o băutură răcoritoare, costa undeva la sub 3 dolari, în tip ce într-un restaurant o friptură stupidă era 6 dolari. La fel e şi acum pentru aleşii neamului.


Înapoi