Parlament Marionete

Parlament - Marionete

Cei care sunt înregimentaţi unui partid şi ajung în Parlament pe listele acelui partid, fără a avea ei oarece merite, partidul îi foloseşte ca pe marionete. Sforarul este nimeni altul decât şeful grupului parlamentar, un ins care primeşte ordine şi el, iar rolul lui este de a discuta cu păpuşelele ca acestea să voteze aşa cum le arată el cu deştiul său proprietate personală.
Era un astfel de individ de la PDL-ul de odinioară, care a greşit semnul, ciracii au votat exact pe dos decât fusese comanda şi a trecut o lege care l-a făcut pe barosanul din fruntea partidului să se mânie până peste poate.
Toţi parlamentarii pozează în persoane cu conştiinţă foarte ridicată, ei considerându-se nişte rafinaţi. realitatea îi contrazice, căci sunt legi pe care ei nu le votează favorabil, deşi pe ansamblu acelea fac ordine în societate.
Când este vorba de populism ieftin, ei votează, chipurile, din conştiinţă, spre binele poporului, chiar dacă sunt în opoziţie. Fără vreo condiţionare prealabilă, ei strâmbă din nas când este vorba de mărirea propriilor indemnizaţii. Apar pe sticlă arătând cât de mizerabili sunt cei care-şi cresc propriile venituri. La vot însă, ei votează pentru mărirea propriilor venituri, căci nimeni nu zice: Doamne, ia-mi, ci toţi spun Doamne, dă-mi.
Maximum de penibil îl ating acei parlamentari care pozează în comunicatori veritabili pe la televiziuni. Ei au însă telefoane şi cineva de la centru le tastează mesaje, iar ei nu fac altceva decât să le citească şi să reproducă pe cât mai bine textele primite. Dacă s-ar încerca să li se ia telefoanele sau să fie bruiate telefoanele în studiouri, cu siguranţă că am vedea nişte marionete mute, căzute în cutie din lipsa păpuşarului care să le dea viaţă.


Înapoi