Scandal obraznicatura

Scandaluri - Obrăznicătura

A devenit parlamentar când încă mai avea caş la gură. Pe unde apărea, dovedea că este obraznic, mârlan şi arogant.
Se credea un frumos, un deştept, un afacerist de succes şi armăsarul municipiului. S-a dovedit că nici atât de frumos pe cât credea el că este nu era, că nici deşteptăciunea nu-l dădea afară din casă, nici afacerist de succes nu prea era, căci milioanele le-a făcut din marfă vândută şi neplătită, cât despre treaba cu armăsarul, să-o întrebăm pe ruda prin alianţă.
După ce n-a mai fost parlamentar, după ce nici treaba cu femeile de succes nu i-a mers, a intrat într-un carusel nefericit şi s-a ales cu pârnaie că a caftit un poliţai, iar pe altul l-a bruscat la casa copiilor sau în făloşenie, dar presa n-a relatat cu precizie, iar inexactitatea este şi în relatarea mea.
Oricum, băutura, bat-o vina, este cea care l-a făcut pe tinerelul matur, să nu mai fie chiar aşa de arogant sau bătăios, căci la zdup omul are timp suficient să reflecteze că doi şi cu doi, musai trebuie să facă patru, iar nu tot ce zboară se mănâncă, deşi cei care dorm cu gura căscată şi le intră muştele, este posibil să le devoreze fără să-şi dea seama.
Eu am văzut un filmuleţ făcut cu telefonul şi am văzut cum a fost pus pe caldarâm acel nefericit, pe care un partid pe val, l-a făcut dintr-un om aşezat, o fiară, căci i-a cultivat ideea că numai fiind incisiv şi dând din coate, are cele mai bune şanse de a evolua. Numai că partidul a uitat să-i spună că totul trebuie presărat şi cu o ţâră de inteligenţă, dacă sclipire sau geniu nu prea există în dotare.


Înapoi