Prostituţia

Am văzut mulţi aşa-zişi jurnalişti practicând prostituţie la vedere. Nu este vorba de a face sex pe bani, ci mai rău, de a se umili, invitând oameni puternici ai zilei pentru a se gudura pe lângă ei, doar-doar or primi nişte firimituri sau lături de la masa acestor bogaţi.
N-am să uit cum pe TVR 1 la o oră de maximă audienţă a fost transmisă o emisiune în care o politiciană blondă era adulată de o realizatoare obedientă, încercând să scoată în evidenţă geniul, cultura, priceperea şi mai ales frumuseţea fizică a interlocutoarei, care era de fapt o mediocră lustruită, pusă într-un ambalaj scump.
N-am să uit cum doi realizatori care-şi băteau joc de toţi şi de toate, ca să facă pe plac puterii, au invitat pe un maestru ca să-i înveţe ce şi cum cu cubuleţele de gheaţă în paharul de whisky.
Nici pe nefericitul comedian care a răbdat cu stoicism fie să i se recite o poezie despre mama moartă, care de fapt la acea dată nu murise sau să primească platitudinile femeii cu mop, cu împletitul sau cu făcutul sarmalelor, totul într-o notă de gudurare jenantă pentru un dolar găurit.
Au fost nenumărate situaţii jenante, dar din care aşa-zişii jurnalişti au tras oarece profit, căci din banul public se trag sume frumuşele pentru a înfrumuseţa şi cele mai hidoase moace şi pentru a reînzestra şi cele mai sărace caractere, făcându-le măreţe, suportabile şi interesante.
Oricum, multe televiziuni au comportament de bordeluri din moment ce prostituţia de lux se practică la vedere într-o ţară unde acesta nu este legalizată, căci este cunoscut că actorii porno suportă orice tip de orgii ale partenerilor lor de viaţă cu alţii, mai puţin sărutul cu respectivii străini de cuplu.


Înapoi