edilii pcr

Edilii - pcr

Pe vremuri se folosea PCR nu pentru partidul comunist român, ci pentru pile, cunoştinţe şi relaţii. Atmosfera din primării, unde funcţionarii sunt fiecare cu proptele lor, este destul de grea, pentru că aceştia:
- nu dau în brânci de muncă,
- dovedesc dispreţ faţă de cetăţean,
- nu au soluţii favorabile cetăţeanului,
- îl umilesc pe cetăţean fără să-şi dea seama,
- nu cunosc proceduri eficiente, că nu au.
Orice intersecţie a mea cu cei din primării a fost un dezastru. Am fost cândva şi eu consilier la o primărie de sector. Din întâmplare, am urcat pe scara destinată vulgului. Pentru primari şi pentru celelalte mărimi, era o intrare şi o scară de 1.000 de ori mai mişto. Prima chestie care mi s-a întâmplat, a trebuit să mă legitimez. Portarul era un obraznic. I-am arătat legitimaţia de consilier. S-a îmblânzit. Mai sus, la ultimul etaj, unde aveam treabă m-a luat în primire o muiere arţăgoasă. A măturat cu mine suficient. Am vrut să văd până unde merge nesimţirea acelei funcţionare. A mers foarte departe. Chiar m-a trimis la dracu, deşi eu am tăcut tot timpul. Ea avea ecuson. Am reţinut marca şi numele ei. Când am intrat în şedinţă, mi-am spus oful. şefului ei nu i-a căzut bine, căci i-am cerut s-o aducă acolo pe muiere. Am întrebat-o dacă ceea ce a făcut e în regulă. De faţă cu toţi, şeful ei a zis că-i scade din salariu. Muierea a început să se tânguie şi să-şi ceară scuze. Treabă cu care nu am fost de acord. Edilul şef, adică primarul, mi-a zis că acolo, nu căţelul care latră este important, ci persoana care-i ţine lanţul.
De aceea nici nu se va progresa. Am auzit că aplicaţia aceea de management de documente ar rezolva ceva. Pe dracul, nu rezolvă nimic, atât cât oamenii nu sunt chitiţi pe calitatea muncii lor şi pe respectul faţă de contribuabilul care le plăteşte salariile, de mizerie zic ei, bune, zic eu. Dacă sunt atât de nemulţumiţi, de ce nu pleacă în mediul privat, la mai mult? Nu pleacă pentru că acolo trebuie să muncească mult, responsabil şi să asigure calitate produselor şi serviciilor. La administraţie, nu-i întreabă nimeni nimic, pentru că sunt legaţi unii de alţii de fire nevăzute prin pcr.


Înapoi