Edili Ridicolul

Edilii - Ridicolul

Cine merge la Breaza va vedea o clădire imensă, disproporţionată în raport cu tot ce are acel orăşel de munte. Este clădirea primăriei, care este concretizarea unui vis al unui primar megaloman. Mi-a zis cineva de acolo, că hardughia consumă banii oraşului doar pe căldură. Breaza este localitate montană, deci acolo este frig.
Nu este el, exemplul ridicolului.
Când am trecut în zona Banatului printr-o comunp PDL-istă, primăria, dar şi şcoala, erau zugrăvite în portocaliu, căci portocaliul era culoare PDL-iştilor. Să nu uităm că toţi PDL-iştii purtau geci portocalii. Chiar în Ucraina a fost o revoluţie, numită Revoluţia Portocalie, care s-a dovedit a fi un fiasco. Un fiasco a fost şi dictatura PDL-istă de la noi, care a culminat cu reducerile de peste 45% a veniturilor bugetarilor. Ridicolul situaţiilor din oraşe se datorează:
- inculturii edililor,
- lăcomiei administraţiei,
- soluţiilor proaste adoptate,
- dominantei kitsch-urilor,
- lipsei de bun gust,
- neasumarea de responsabilităţi.
cine are curajul să meargă prin Piteşti va vedea nişte chestii groteşti sub forma unor lalele uriaşe făcute din ţeavă de fier.
Tot acolo, centrul a fost remodelat cu un canal cu apă, cu nişte statui care sunt foarte eterogene. Ceea ce a mai rămas se referă la acea biserică superbă, a cărei cărămidă netencuită arată că este deja o valoare. Numai că nu am avut cum s-o vizitez, căci un anunţ pe uşă, m-a făcut să rămân cu gura căscată. Peste tot se vede dorinţa edililor de a face ceva. Sărăcuţii, dacă ar fi mobilaţi la cap corespunzător şi dacă s-ar înconjura de inteligenţi şi oneşti, la câţi bani au, ar face ca localităţile să fie boboc. Nu prea este aşa, căci mulţi asfaltează, schimbă borduri şi din când în când mai vopsesc băncuţe sau schimbă coşurile de gunoi.


Înapoi