Edili gaselnita

Edilii - Găselniţa

Am avut neplăcuta surpriză să trec când făceam drumul spre Arad, prin nişte comune unde erau panouri care indicau drumul spre centrul de Informare Turistică al comunei. Am oprit. Am văzut clădiri părăsite, cu geamuri prăfuite şi lacăte la uşi.
Nu erau nici pliante, nu erau nici informaţii cum că acolo în comună s-ar afla obiective turistice.
A fost doar o investiţie pe fonduri europene, din care cred că cine a trebuit şi-a tras partea leului. Se vede că românul s-a născut nu numai poet, ci şi inventiv în a găsi modalităţi de a cheltui banii altora, fără să fie tras la răspundere, căci centrele respective nu cer de mâncare, nu necesită cheltuieli ulterioare. Ele se fac de dragul de a se face ceva, chiar şi inutil.
Este adevărat că sunt comune unde sunt lucruri de văzut. De câte ori am trecut prin Lancrăm, comuna unde s-a născut Lucian BLAGA, am dorit să văd casa sa memorială, dar de fiecare dată, sătenii nu au ştiut să mă îndrume.
Pe poarta casei Memoriale VLAHU Ţ Ăam găsit lacătul şi acolo în curte erau doi câin în călduri care se regulau. Dacă aş fi fost un obsedat aş fi făcut poze câinilor să arăt că nu spun tâmpenii. Bălăriile năpădiseră poteca de la poartă spre uşa casei. Am poze cu lacătele de la poartă. Nu vreau aici să spun vorbe mari. Vreau doar să arăt că:
- persoana care a propus construirea centrelor turistice n-a avut creier,
- faptul că edilii au girat aşa ceva arată că nici ei nu au avut creier,
- evaluatorii şi cei care au aprobat derularea unui astfel de proiect, nu au avut creier.
La astfel de indivizi, trebuie să existe şi lucruri inutile, care demonstrează cât de ciudaţi, lacomi şi dornici de a se afla în treabă sunt unii, iar edilii care sprijină aşa ceva sunt cu multe clase peste respectivii, în rău desigur.


Înapoi