Edili Festivaluri

Edilii - Festivaluri

Edililor le place să urce pe scene şi să glăsuiască. De aceea organizează festivaluri de folclor, să zicem. Acolo se fac şi concursuri. Se dau premii simbolice, se dau diplome. Moderatorii mulţumesc edililor şi îi invită pe scenă să înmâneze marele trofeu. Aceştia urcă, laudă pe organizatori, se înfoiează în pene şi dau trofeul.
Este bine că se fac şi astfel de activităţi. dacă ar fi de calitate nu aş avea nimic. Dar să văd aceleaşi murături, aceleaşi zdrăngăneli, aceleaşi cântece despre băutură, amante şi plecări în bejenie, m-am cam plictisit. Nişte edili mediocrii nu au cum să impună un standard de costum, de repertoriu şi de promovare a frumosului, căci în mintea lor, frumosul este acel urât pe care îl acceptă.
Le place să se vadă la televizor şi să spună că ei sunt continuatorii marilor tradiţii, deşi în realitate sunt doar nişte umbre nefericite, într-un prezent bulversant pentru valorile autentice, năpădit de alţi mediocrii flămânzi şi avizi de afirmare chiar dacă cu talentul stau rău de tot.


Înapoi