Cultura Ziarele

Cultură - Ziarele

Ziarele fac parte din cultură, dar sunt şi creatoare de cultură. Prin articolele pe care le conţin, ziarele:
- formează,
- informează,
- dezvoltă,
- modelează,
- şlefuiesc,
- fortifică,
personalităţi, talente şi caractere. Acum, Internetul a determinat ca ziarele tipărite să scadă dinimportanţă, dar formele lor din spaţiul virtual, ar trebui să permită dezvoltarea ziarelor.
Realitatea nu este chiar aşa de roză, pentru că meseria de ziarist este grea, satisfacţiile materiale nu sunt uriaşe, iar recunoaşterea vine după sacrificii foarte mari. Faptul că s-a restrâns la noi ziaristica se datorează:
- calităţii scăzute a articolelor postate,
- caracterului polemic superficial al conţinutului,
- accentul prea mare pus pe părerile personale ale autorului,
- abordările partizane, trunchiate şi neprofesionale ale unor teme,
- creşterea exagerată a factorului subiectiv.
Personaql, nu urmăresc ziarele nici online, nici pe hârtie pentru că acum conţin foarte multe reclame enervante. Eu nu plătesc acea mică publicitate cu masaje erotice şi cu ocultism şi nici anunţurile mincinoase în care mi se spune că produsul X este primul în lume recomandat să zicem de vidanjorii interplanetari.
Eu ştiu că produsele se vând singure. Toate reclamele sunt mincinoase, ascund non-calitate, non-performanţă. m-ar interesa doar acele anunţuri prin acre mi s-ar spune că produsul Y nu se mai vinde cu 1.000 de lei, ci cu incredibilul preţ de 10 lei. Să nu-mi spună mie nimeni că preţul de 899lei este incredibil în raport cu vechiul preţ de 905 lei. Nu vreau să continui că deja mă enervez.
Ziarele au strategii dintre cele mai futuriste. Micşorează formatul cu 50% dar menţin preţul. Măresc formatul dar includ peste 50% din conţinut să fie reclame. Au manageri tâmpiţi.


Înapoi