Alegeri 2019 - Rezultate

Rezultatele în cazul alegerilor europarlamentare sunt un test pentru prezidenţiale. E numai parţial acest adevăr. Se ştie că toţi cei care fac afirmaţii hazardate, după 26 mai 2019 plătesc cu portofoliile, exact aşa cum a făcut Crin ANTONESCU la alegerile precedente, când nu a atins obiectivul stabilit.
Partidul Pro România estimează că va avea 3-4 europarlamentari, adică şeful partidului crede că scorul partidului său va fi 9% - 12%. Fiecare ştie bine ce are în ogradă.
Faptul că PNL are o listă de 10-11 candidaţi, se aşteaptă la 30%-33%. Acest partid istoric şi-a făcut calculele şi bazându-se pe capacitatea de mobilizare a fostului PDL şi-a făcut calcule pe ipoteze de numai ei ştiute.
Reţinerile din PSD care nu a dat o listă cât de cât mai extinsă, aşteaptă să se orienteze mergând pe ideea de la jocurile copilăriei mele cu urma, scapă turma, probabil.
Oricum, rezultatele vor fi influenţate categoric şi dacp în 26 mai 2019 se va ţine un referendum cu o întrebare inteligentă, dar mai ales incitantă, care să schimbe radical atitudinea prezenţei la vot.
Aticolul va fi actualizat după validarea de către BEC a rezultatului de la urnele de vot, după 26 mai.


Înapoi