Alegeri 2019 - Prezidentiale

Alegerile prezidenţiale sunt de o importanţă cu totul specială, pentru că învingătorul are acces la butoane, din moment ce el are dreptul de a numi pe şefii serviciilor secrete şi de a gestiona treburile justiţiei. El are drept de viaţă şi de moarte asupra a tot ce mişcă sub el, deşi se zice că nu e chiar aşa. Nu s-a văzut ca după 5 ani sau după 10 ani să se producă acele schimbări benefice, concretizate prin:
- standard de viaţă ridicat,
- autostrăzi,
- spitale,
- salarii bune,
- învăţământ de calitate,
- closete în casă,
- trotuare în sate.
Prezidentul, omul ales de cea mai mare a populaţiei are puteri limitate în relaţia cu guvernul, iar colaborarea cu Parlamentul este de un formalism special, generat de o constituţie în care cuvântul onoare nu apare nici măcare o singură dată.
România a avut preşedinţi pe:
Nicolae CEAUŞESCU
Ion ILIESCU
Traia BĂSESCU
Klaus IOHANNIS
şi are 850 km de autostradă, adică mizerabil de puţin ştiind că Bulgaria are 618 km şi populaţia acesteia este cam 35% din populaţia ţării noastre.
Să nu mai spun că în 30 de ani nu a fost construit nici un spital sau un alt edificiu de interes major pentru populaţie, ci doar s-au cârpit străzi, s-au reabilitat clădiri de interes special, nu pentru populaţie.


Înapoi