Dosar amitere

Dosar de admitere

Admitere Admiterea într-o facultate este esenţială pentru orice tânăr. La înscrierea pentru a participa la concurs sau la selecţie sunt necesare acte precum:
- cerere tip de înscriere,
- două fotografii tip buletin,
- diploma de bacalaureat,
- certificat de naştere copie,
- carte de identitate copie,
- chitanţă taxă de înscriere,
- referatul probă de evaluare.
Documentele se pun în dosar gen mapă pentru a nu fi nevoie ca diploma să fie deteriorată prin poansonare. Pe coperta dosarului se scriu o serie de elemente de identificare, absolut necesare gestionării lui de către comisia de concurs de admitere, precum nume, facultate, probe de concurs, număr, data înscrierii, numele celui care a primit dosarul, semnătura de primire a legitimaţiei. Documentele se pun în dosar în ordinea specificată de organizatorul concursului de admitere.
Candidatul primeşte o legitimaţie care certifică înscrierea şi faptul că dosarul este acceptat ca fiind complet.
După încheierea perioadei de înscriere se afişează lista candidaţilor şi programul de desfăşurare a probelor de examen de admitere.
Acum, de când nu se mai dau concursuri de admitere şi media de la bacalaureat este esenţială în selectarea viitorilor studenţi, înscrierea la facultate are alte reguli, dar dosarul tot rămâne, incluzând documente cu date de identificare, alte documente pentru că viitorul student trebuie să facă dovada că a terminat liceul cu examen de bacalaureat şi a plătit taxa de analiză a dosarului de către comisia de selecţie.
De regulă, se fac copii ale unor documente şi sub semnătură se certifică faptul că ele corespund cu originalele. Certificarea se face de membrii comisiei care primesc dosarele.
Nu se admit dosare dacă sunt incomplete, indiferent de piesa care lipseşte sau dacă se încearcă depunerea în afara intervalului definit pentru derularea perioadei de înscriere.


Înapoi