Clarificari corporatistii

Clarificări - Corporatiştii

Sub această denumire se reunesc toate persoanele care lucrează în corporaţii, adică în companii multinaţionale precum băncile, supermarketurile, producători de echipamente care au sucursale la noi, firme mari din străinătate care efectuează operaţii financiare, de asigurări, de marketing, de advertisement, de dezvoltare software, de audit financiar, imobiliare şi în multe alte domenii de activitate.
Corporatiştii sunt:
- instruiţi,
- liniştiţi,
- educaţi,
- motivaţi,
- disciplinaţi,
- politicoşi,
- eficienţi,
- transparenţi,
- identificabili,
- prezentabili,
- optimişti,
- evaluaţi,
- promovaţi,
- cointeresaţi,
- zâmbitori.
Ei au învăţat proceduri de lucru pe care le aplică foarte bine. în corporaţie totul este clar. Ei sunt rotiţe ale unui angrenaj complex. Ei sunt angajaţi prin companii specializate care le evaluează trăsăturile de caracter, nivelul de instruire şi mai ales abilităţile, căci corporaţiile au nevoie de anumiţi indivizi, pe care să-şi bazeze activitatea pe termen bine definit. Nu sunt agreate persoanele cu iniţiative imprevizibile, care lucrează haotic, fără a avea proceduri, ci după inspiraţia de moment.
Corporatiştii sunt parte într-o structură foarte clar definită, comunicarea lor fiind pe fluxuri cu mare stricteţe definite, nu cum se face în spaţiul mioritic unde orice nene, vine să-l înjure de mamă şi să-l caftească pe medicul care crede el, că nu-i este la dispoziţie, deşi nu are card de sănătate că nu a muncit o secundă şi deci nu a contribuit cu nimic la finanţarea sistemului de sănătate.
n-aş fi scris despre corporatişti dacă nu mergeam la World Class şi dacă nu vedeam că acolo este o cu totul altă atmosferă, ca nivel de decibeli, vânzoleală, comportament, ştiut fiind faptul că marile corporaţii oferă angajaţilor lor abonamente şi alte gratuităţi la sălile de fitness şi acces la bazinele de înot.
Faţă de salariaţii la companii autohtone, mioritice care sunt amânaţi cu plata salariilor, care sunt angajaţi formal sau sunt plătiţi la negru, unde patronii lucrează după ureche, căci business-ul lor este în bătaia vântului şi la mica ciupeală, în corporaţii, managementul este perfect definit, căci acest management face diferenţa şi impune pe piaţa muncii o nouă categorie de profesionişti, acei profesionişti care ştiu ce au de făcut, pentru că în corporaţii nu se pierde timpul şi nici cetăţeanul nu este terfelit ca ultimul jeg, aşa cum se întâmplă în administraţia publică sau într-o dugheană unde patronul duhneşte a băutură şi a-ţi da restul la banii daţi de tine, este un lux.


Înapoi