O istorie

Istoria ciberneticii economice în România este pe o perioadă de timp de peste 60 de ani, căci lucrarea calcul economic coordonată de Manea MĂNESCU este un mugur al acestei ştiinţe. Lucrarea este referită prin:
Manea MĂNESCU (coordonator) - Calcul economic, Editura Academiei Republicii Populare Române, 1964, 1051 pagini.
Am văzut că în volumul dedicat semicentenarului facultăţii de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică s-au strecurat nişte erori voite legate de istoricul disciplinelor predate de cei din Catedra de Cibernetică Economică, unii dintre ei dorind să pară cu mult mai frumoşi decât sunt.
Eu cred că istoria catedrei de Cibernetică Economică este,
- mult prea bogată,
- cu mult mai interesantă,
- deschizătoare de drumuri definitorii,
ca să fie nevoie să fie cosmetizată. Numai oamenii mici se luptă să-şi atribuie merite pe care nu le au, doar din dorinţa de a apare şi ei într-o istorie ca pagină importantă, deşi nu sunt.
Cine vrea să scris o istorie a catedrei de Cibernetică Economică din ASE, trebuie:
- să meargă la arhivele ASE,
- să consulte pe cei acre au lucrat acolo,
- să folosească materiale aflate în circulaţie,
- că citească memorii,
dar este obligatoriu să treacă prin filtrul propriei gândiri totul, fără patimă şi fără dorinţa subită de a deforma lucrurile, doar dintr-o dorinţă provincială de a conchide că lumea a început de la punctul care convine fiecăruia, dar musai acel punct este plasat pe malurile Dâmboviţei, mai precis între Dorobanţi şi Stanislav CIHOSCHI, mai precis unde a fost casa lui MACEDONSKI.