OBIECTIVUL URMARIT


Fiecare persoana care incepe sa se preocupe de culturism are un obiectv bine definit.
 • Intretinerea este obiecdtivul oricarei persoane care doreste sa se mentina la un nivel constant, adica sa aiba aceeasi rezistenta la efort, sa efectueze deplasari pe jos fara a resimti efortul, sa nu creasca in greutate si mai ales efectele trecerii timpului sa fie cat mai putin vizibile.

 • Modelarea corpului astfel incat persoana sa devina usor de remarcat intr-un grup prin modul in care se prezinta, prin aspectul pe care il au hainele imbracate, prin tinuta si mai ales prin lejeritatea gesturilor atunci cand persoana desfasoara multe ore de exercitii cu bratele, picioarele si celelalte parti ale corpului.
  Disparitia aspectului greoi, lent si a miscarilor fara amplitudine sunt evidente atunci cand raportul dintre inaltime si greutate se apropie sau chiar este cel ideal.

 • Obtinerea unui aspect special al corpului in vedera remarcarii persoanei la aparitia intr-o colectivitate.
  Prin exercitii, prin dieta si mai ales prin perseverenta, persoana reuseste cresterea masei musculare intr-o astfel de proportie incat aspectul sau devine vizibil si remarcile sunt favorabile in totalitate.
 • Obtinerea statutului de culturist in ideea ca orice aparitie in public este insotita de aprecieri clare asupra aspectului, asupra definirii fiecarei categorii de muschi, atat din partea nespecialistilor, foarte multi la numar, cat mai ales din partea cunoscatorilor.
  Avantajele sunt multiple, dintre care unele vizeaza evolutia persoanei in societate, in grupuri, ca o prezenta speciala, acceptata cu foarte mare lejeritate de catre toti cei din jur.

 • Participarea la concursuri presupune lucru sistematic intr-un club, alocarea unor importante resurse si acceptarea rigorilor specifice competitiilor: antrenamente, definirea categoriei de concurs, stagii de antrenament, deplasari, participarea, obtinerea unui premiu, castigarea unui titlu sau pierderea unui titlu.

 • Intrarea in circuitul international este un obiectiv extrem de ambitios care presupune un efort pe masura, capacitatea de a lupta, de a acumula, de a accepta supunerea la efort si mai ales forta de a intra intr-o lupta dura in care calitatile persoanei sunt strans corelate cu elementele de business. Candidatul trebuie:
  - sa lucreze intr-o sala de antrenament
  - sa aiba un antrenor
  - sa fie evaluat pentru a vedea care sunt resursele de dezvoltare
  - sa dispuna de timpul necesar antrenamentelor stabilite
Fiecarui obiectiv ii corespunde programe specifice.
Fiecare obiectiv necesita costuri specifice, care difera foarte mult de la un obiectiv la altul.
Fiecare program cere alocarea unui anumit timp pentru efectuarea exercitiilor din program.
Fiecare obiectiv presupune un mod constant de abordare a programului ales si rabdare in a vedea efectele.
ORICEprogram inceput, trebuie continuat TOT timpul pentru a asigura pastrarea acumularilor obtinute.
Intreruperea sau executarea neregulata a etapelor programului ales conduce la pierderea formei obtinute, iar reluarea si atingerea nivelului avut candva este extrem de dificila sau chiar imposibila.
Abordarea aceasta se adreseaza numai persoanelor cu un caracter puternic, care stiu exact ce vor si care isi bazeaza existenta pe activitati de succes garantat prin modul cum abordeaza orice problema.