Problematica de seminar la disciplina calitate software
an universitar 2016 - 2017

Nr.Crt.

Problematica

01

Tipologii de aplicatii informatice

Alicatii informatice de tip linear, de tip arborescent si de tip graf.

02

Moduri de stabilire coeficienti de importanta

Prin acordare de note la la 1 la 10, prin calificative, prin acordare de valori dintr-o mulțime, impunand o restrictie de suma a punctajelor, folosind ranguri.

03

Senzitivitatea, caracter necatastrofic si necompensatoriu.

Definitia fiecarei proprietati. Demonstrarea pentru fiecare indicator a proprietatilor indeplinite sau nu. Identificarea proprietatilor pentru expresii complexe de indicatori.

04

Indice de performanta agregat.

Extragerea de caracteristici de calitate. Ipoteze privind omogenitatea indicatorilor. Coeficientii de importanta. Indicatorii normati. Indicatori agregati normati. punerea în corespondenta a nivelurilor calitative cu subintervale definite corespunzator.

05

Modele de fiabilitate.

Definire. factori de influenta. Tipuri de modele. Avantaje. Cai de crestere a fiabilitatii.

06

Masurarea mentenantei.

Modele ale mentenantei in date, softare, rezultate.Definire. factori de influenta. Tipuri de modele. Avantaje. Cai de crestere a mentenabilitatii.

07

Masurarea complexitatii.

Modele de complexitate.Definire. factori de influenta. Tipuri de modele. Avantaje. Cai de scadere a complexitatii.

08

Masurarea corectitudinii

Modele ale corectitudinii.Definire. factori de influenta. Tipuri de modele. Avantaje. Cai de crestere a corectitudinii prin testare.

09

Culegerea datelor pentru masurare calitate.

Caracteristicile de calitate a datelor. Proceduri de culegere a datelor. Validarea datelor. Analiza stabilitatii calitatii folosind seturi de esantioane de date.

10

Optimizarea multicriteriala

Identificarea caracteristicii de calitate al carui nivel de modificare se urmăreste. Efectuarea de modificari. Masurarea de efecte. Operarea evolutiva. Introducerea unei noi caracteristici de calitate. Urmarirea modificarii nivelurilor pentru ambele caracteristici. Lucru pe cod sursa.

11

Indicatori agregati ai calitatii software

Indicatori liniari. Coeficienti de importanta.

In toate cazurile exemplificarile pe care le veti face sunt cele din aplicatia pe care o veti avea in proiect, care aplicatie este o parte din ceea ce vreti sa faceti la disertatie.